Περιφέρεια Αττικής: Κατασκευή σύγχρονου Κολυμβητηρίου στο Δήμο Περιστερίου
Κατηγορία : Περιφερειακά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-01-28 18:35:00
0 0

Ένα σημαντικό έργο ανάπλασης για το Δήμο Περιστερίου, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αθήνας, αναμένεται να ξεκινήσει μετά την πρόσφατη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, να εγκρίνει, κατά πλειοψηφία, τους όρους της Προγραμματικής Σύμβασης.

Το έργο αφορά στη διαμόρφωση ενός οικοδομικού τετραγώνου (στην περιοχή του Λόφου Αξιωματικών) σε χώρο πρασίνου και αναψυχής, όπου θα αναπτυχθούν αθλητικές εγκαταστάσεις και ένα ολοκληρωμένο, σύγχρονο κολυμβητήριο.

Η υλοποίηση του έργου μετά από πολλές καθυστερήσεις και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 4.100.000 Ευρώ και θα καλυφθεί από πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Ειδικότερα, το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή όλων των απαιτούμενων υποδομών για τη λειτουργία ενός σύγχρονου κολυμβητηρίου, όπως είναι κερκίδες για θεατές και ΑμΕΑ, βοηθητικούς χώρους, αποδυτήρια, διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου με πράσινες παρεμβάσεις και δημιουργία χώρων στάθμευσης.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, τόνισε:

«Το έργο είχε ενταχθεί το 2007 στο Πρόγραμμα "Θησέας", στην πορεία όμως το συγκεκριμένο Πρόγραμμα σταμάτησε, οπότε και η υλοποίησή του έμεινε μετέωρη και δεν προχώρησε ποτέ. Η Περιφέρεια Αττικής δέχθηκε να βάλει τα χρήματα για να προχωρήσει το έργο αυτό σε μια περιοχή όπου η ζωή είναι υποβαθμισμένη και παρόμοιες αναπλάσεις είναι κάτι περισσότερο από απαραίτητες.
Άλλωστε αυτό δεν είναι το μόνο έργο της Περιφέρειας στην περιοχή.
Ως Νομαρχία Αθηνών είχαμε προχωρήσει σημαντικά έργα που ενίσχυσαν την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου. Επίσης, τον Ιούνιο του προηγούμενου χρόνου παραδώσαμε στους κατοίκους το Άλσος Περιστερίου, το οποίο σήμερα αποτελεί ένα σημαντικό κέντρο πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής για όλες τις ηλικίες, με οικολογικές προδιαγραφές, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών, το 60 στρεμμάτων αυτό πάρκο, έχει συμβάλει στη μείωση της θερμοκρασίας στην περιοχή έως 5 βαθμούς. Είμαι αισιόδοξος ότι και το νέο Κολυμβητήριο, που σήμερα εγκρίναμε, θα αποτελέσει άλλον έναν σημαντικό πόλο έλξης για τη νεολαία, τα αθλητικά σωματεία, αλλά και όλους τους κατοίκους του Δήμου και της Δυτικής Αθήνας.
Με αυτές τις παρεμβάσεις μας αποδεικνύουμε, για άλλη μια φορά, στην πράξη ότι προχωράμε ουσιαστικά έργα προς όφελος των πολιτών».

Η Αντιδήμαρχος του Δήμου Περιστερίου, κ. Μαρία Τσιώτα, η οποία παρέστη στη Συνεδρίαση, αφού ευχαρίστησε την Περιφέρεια Αττικής για τη βοήθειά της στην υλοποίηση του έργου, τόνισε:

«Το συγκεκριμένο Κολυμβητήριο αποτελεί ένα ουσιαστικό έργο υποδομής που η περιοχή μας είχε απόλυτη ανάγκη. Η παρουσία της Περιφέρειας Αττικής μέσω των έργων που έχει υλοποιήσει στο Δήμο μας είναι αισθητή παντού. Η Περιφέρεια Αττικής, όπως καμαρώνει για το Άλσος Περιστερίου που ολοκληρώθηκε με τη δική της βοήθεια, έτσι θα καμαρώνει στο μέλλον και για το συγκεκριμένο σύγχρονο Κολυμβητήριο, που θα δημιουργηθεί για τους κατοίκους του Δήμου Περιστερίου, αλλά και τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αθήνας».

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2020 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by