Περιφέρεια Αττικής: Ο Γιάννης Σγουρός στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας
Κατηγορία : Περιφερειακά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-01-23 12:10:00
0 0

Τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας, κ. Κων/νο Μενουδάκο, επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η νέα προσφυγή 22 κατοίκων που αντιδρούν στην κατασκευή του έργου επεξεργασίας λυμάτων στην περιοχή του Κορωπίου – Παιανίας, προϋπολογισμού 112 εκ. ευρώ.

Το συγκεκριμένο έργο, που χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από χρήματα του ΕΣΠΑ, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την Περιφέρεια Αττικής, καθώς θα δώσει οριστική λύση στο τεράστιο περιβαλλοντικό πρόβλημα των ακαθάρτων ολόκληρης της περιοχής, που επιβαρύνεται για πολλές δεκαετίες από την ανεξέλεγκτη διάθεση των λυμάτων, και παράλληλα θα εξαλείψει οριστικά τον κίνδυνο για επιβολή αυστηρών προστίμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επισημαίνεται ότι για το έργο αυτό έχουν κατατεθεί στο Συμβούλιο Επικρατείας και το Ελεγκτικό Συνέδριο 29 Αιτήσεις Ακυρώσεως, Αιτήσεις Αναστολής και Αιτήσεις Ασφαλιστικών μέτρων από όλους τους Διαγωνιζόμενους, φορείς, κατοίκους και Δήμους της περιοχής. Όσες από αυτές συζητήθηκαν από τα Δικαστήρια, απορρίφθηκαν όλες.

Παράλληλα, οι Υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πιέζουν για την υπογραφή της Σύμβασης, προκειμένου να μη χαθούν τα κοινοτικά κονδύλια.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:

«Επισκέφθηκα σήμερα τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας, για να του επισημάνω μια παγκόσμια πρωτοτυπία και ίσως ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ που κατέχει η χώρα μας. Για ένα μόνο έργο έχουν κατατεθεί και εκδικαστεί 29 Προσφυγές στη Δικαιοσύνη από διάφορους ενδιαφερομένους. Για ένα μόνο έργο έχουν απασχοληθεί 29 φορές τα Ανώτατα Δικαστήρια της Χώρας και οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής και ακόμη δεν μπορούμε να καταλήξουμε οριστικά και να υπογράψουμε τη σύμβαση. Και δεν μετράω σε αυτά τις αμέτρητες διοικητικές ενστάσεις που έχουν κατατεθεί και κριθεί από τις αρμόδιες επιτροπές της Περιφέρειας Αττικής, της Γενικής Γραμματείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης και τις καταγγελίες στις Επιτροπές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι λυπηρό να μας πιέζει η Ευρωπαϊκή Ένωση να απορροφήσουμε τα ευρωπαϊκά κονδύλια και εμείς ως χώρα να έχουμε θεσμοθετήσει αυτή την τραγελαφική διαδικασία για την κατασκευή των δημοσίων έργων.

Κάνω έκκληση στην Κυβέρνηση και τους αρμόδιους Υπουργούς Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων και Δικαιοσύνης, να αναλογιστούν τις συνέπειες για τη χώρα όλης αυτής της διαδικασίας και να αναμορφώσουν άμεσα το ισχύον θεσμικό πλαίσιο διενέργειας των διαγωνισμών δημοσίων έργων.

Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για ανάπτυξη και επενδύσεις, και να ανεχόμαστε διαδικασίες που μόνο σε δικαιικό σύστημα πολιτισμένης χώρας δεν παραπέμπουν….

Ευχαριστώ τον Πρόεδρο του ΣτΕ για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας να του εκθέσουμε το πρόβλημα και την κατανόηση που επέδειξε.

Η νομοθετική εξουσία να μας λύσει επιτέλους τα χέρια και στη Διοίκηση και στη Δικαιοσύνη και να εκσυγχρονίσει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο προς όφελος της χώρας.Επισυνάπτεται αναλυτικός κατάλογος με όλες τις δικαστικές προσφυγές

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2020 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by