Περιφέρεια Αττικής: Στο πλευρό των εργαζομένων και παράταση ΚΤΕΟ
Κατηγορία : Περιφερειακά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-01-16 18:10:00
0 0

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου συζητήθηκε εκ νέου το θέμα των εργαζομένων της Περιφέρειας Αττικής με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να διερευνηθεί εάν μπορεί το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής να προβεί σε νέες ενέργειες, ώστε να συνδράμει επικουρικά στον αγώνα των εργαζομένων.

Μετά από διαλογική συζήτηση ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, επανέλαβε ότι «η Περιφέρεια Αττικής στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων, παρέχοντάς τους νομική υποστήριξη» και πρότεινε την επαναφορά της συζήτησης, μόλις υπάρξουν νέες εξελίξεις, επισημαίνοντας ότι «εάν οι υπάλληλοι στο πλαίσιο του προγράμματος κινητικότητας τοποθετηθούν σε συγκεκριμένες θέσεις, τότε το θέμα θα έχει κλείσει προσωρινά. Θα πρέπει όμως να επανέλθουμε και να το ξανασυζητήσουμε όταν έρθει το μεγάλο τσουνάμι των 25.000 υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα μέσα στο 2013».

Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση σχετικά με το θέμα των Δημοσίων Κ.Τ.Ε.Ο. που ανήκουν στις Περιφέρειες, με αφορμή την εγκύκλιο του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων που απαγόρευσε από τις 04.03.2013 τη διενέργεια τεχνικών ελέγχων οχημάτων και την έκδοση Δελτίων Τεχνικού Ελέγχου από τα Δημόσια Κ.Τ.Ε.Ο., λόγω της μη έγκαιρης πιστοποίησής τους.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο, μετά από πρόταση της Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών, κ. Άννας Παπαδημητρίου - Τσάτσου, κατά πλειοψηφία, εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής αποφασίζει να ζητήσει να παραταθεί ο χρόνος για την πιστοποίηση των Δημόσιων Κ.Τ.ΕΟ. Παρά τις προσπάθειες των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής που προχώρησαν έγκαιρα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να πιστοποιηθούν τα πέντε (5) δημόσια Κ.Τ.ΕΟ., που λειτουργούν σε αυτήν μέχρι την 03.01.2013, αυτό δυστυχώς δεν κατέστη εφικτό, επειδή οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων δεν ολοκλήρωσαν πλήρως και έγκαιρα σειρά διαδικασιών απαραίτητων για την πιστοποίησή τους, τροποποιώντας ακόμα και τις απαραίτητες γι’ αυτήν προδιαγραφές στις 28.12.2012.
Με εγκύκλιό του, το παραπάνω αναφερόμενο Υπουργείο απαγορεύει από τις 04.01.2013 τη διενέργεια τεχνικών ελέγχων οχημάτων και την έκδοση Δελτίων Τεχνικού Ελέγχου, από τα Δημόσια Κ.Τ.Ε.Ο.
Η τακτική αυτή του Υπουργείου, επιφέρει οικονομική βλάβη στο Δημόσιο, με την απώλεια εσόδων σε μία ήδη δύσκολη συγκυρία για το κράτος.
Παράλληλα, θέτει σε κίνδυνο την οδική ασφάλεια των πολιτών, αφού οχήματα, όπως λεωφορεία τουριστικά, αστικά, υπεραστικά, σχολικά, φορτηγά εθνικών και διεθνών μεταφορών και μεταφοράς επικινδύνων υλικών κ.λ.π., δεν μπορούν να ελεγχθούν.
Θα πρέπει να δοθεί οριστική λύση στο θέμα, με παράταση ενός (1) χρόνου για την πιστοποίηση των Δημόσιων Κ.Τ.Ε.Ο., καθότι αυτά είναι εξοπλισμένα με σύγχρονα μηχανήματα αξίας εκατομμυρίων ευρώ».

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2020 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by