Περιφέρεια Αττικής: Συνάντηση Εργασίας με ΟΑΣΠ για Σεισμική Θωράκιση
Κατηγορία : Περιφερειακά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2012-12-10 14:15:00
0 0

Συνάντηση εργασίας με θέμα: «Πρόληψη και Ετοιμότητα για τη Διαχείριση Εκτάκτων Αναγκών σε Σεισμό» πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), στο αμφιθέατρο του κτιρίου της Δ/νσης Μεταφορών την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012.

Στη συνάντηση εργασίας χαιρετισμό απηύθυναν οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κ. Παπαντωνίου, Σ. Δήμου, Χ. Κισκίρα και ο Διευθυντής της Αυτοτελούς Δν/σης Πολιτικής Προστασίας κ. Β. Χαλιώτης.
Επίσης, συμμετείχαν στελέχη της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και διευθυντικά στελέχη άλλων υπηρεσιών και περιφερειακών φορέων.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας, κ. Γ. Φουντάς, στο χαιρετισμό του τόνισε την αναγκαιότητα της εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του ΟΑΣΠ, με στόχο τη διασφάλιση του δικαιώματος του πολίτη στην ασφάλεια και την ποιότητα ζωής. Επίσης, αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες παρέμβασης των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής στην αντιμετώπιση του σεισμικού κινδύνου, οι οποίες εντοπίζονται κυρίως στον προσεισμικό έλεγχο των κτιρίων, την παροχή βοήθειας στους πληγέντες, την εξασφάλιση του δικτύου επικοινωνιών κτλ.

Οι επιστήμονες και εμπειρογνώμονες του Ο.Α.Σ.Π. έδωσαν τις απαραίτητες οδηγίες και κατευθύνσεις για την ασφαλή και ψύχραιμη αντιμετώπιση του σεισμικού φαινομένου, καθώς και μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται για την πρόληψη δυσμενών επιπτώσεων. Συγκεκριμένα, ο Διευθυντής του Ο.Α.Σ.Π., κ. Ν. Παπαδόπουλος, παρουσίασε την αντισεισμική πολιτική στην Ελλάδα και το ρόλο του Οργανισμού
Επίσης, ο Αντιπρόεδρος του Ο.Α.Σ.Π., Καθ. Ε. Λέκκας, ανέλυσε τις Αντισεισμικές Παραμέτρους του Σχεδιασμού της Περιφέρειας Αττικής, ενώ εξειδικευμένα επιστημονικά στελέχη του Οργανισμού αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένες θεματικές ενότητες σχετικά με τον «Καλλικράτη» και τον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό εκτάκτων αναγκών σε περίπτωση σεισμού, τον προσεισμικό έλεγχο των κτιρίων, τις διαδικασίες επιλογής χώρων καταφυγής και την Άμεση και Προσωρινή Στέγαση πληγέντων.

Τέλος, οι συμμετέχοντες συμφώνησαν για ανάληψη παρόμοιων πρωτοβουλιών στο μέλλον, καθώς τέτοιου είδους συναντήσεις συμβάλλουν στη βελτίωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας του συστήματος Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να περιοριστούν οι καταστροφές και να προστατευτούν οι ανθρώπινες ζωές, μέσα από τον εντοπισμό πιθανών αδυναμιών της δημόσιας διοίκησης στην εφαρμογή του αντισεισμικού σχεδιασμού και την ανταλλαγή εμπειριών.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2020 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by