Περιφέρεια Αττικής: Χαιρετίζει το διάλογο και τις αλλαγές στην αγορά
Κατηγορία : Περιφερειακά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2012-12-10 18:20:00
0 0

Η Περιφέρεια Αττικής χαιρετίζει την πρόθεση του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, για την έναρξη διαλόγου με σκοπό τον εκσυγχρονισμό των διατάξεων λειτουργίας της αγοράς, που εξήγγειλε πριν από μερικές ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο ανακοίνωσε σήμερα διατάξεις και αλλαγές που αφορούν στον Αγορανομικό Κώδικα με κατάργηση αναχρονιστικών άρθρων, αλλαγές στο ύψος και στον τρόπο πληρωμής των προστίμων, αλλά και καθιέρωση επιπλέον περιόδων κατά τις οποίες τα καταστήματα θα μπορούν να πραγματοποιούν εκπτώσεις και προσφορές.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός δήλωσε:

«Δεν είναι δυνατόν η αγορά σήμερα να διέπεται από ένα Νόμο που σχεδιάστηκε πριν από 50 χρόνια. Πρέπει επιτέλους να αλλάξει και να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, προκειμένου να ενισχυθεί ο υγιής ανταγωνισμός, να προστατευθούν οι καταναλωτές, να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πλήττονται από την κρίση και παράλληλα  να διαφυλαχθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων του κλάδου, που  στηρίζουν τόσα χρόνια την αγορά.
Χωρίς παρωπίδες, με ρεαλισμό και με διάθεση ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας, πρέπει το Υπουργείο να ακούσει όλες τις προτάσεις και να συνθέσει το νέο πλαίσιο για τη στήριξη της οικονομίας και της αγοράς.
Εμείς από τη μεριά μας, ως Νομαρχία Αθηνών, είχαμε συγκρουστεί με συμφέροντα και είχαμε δώσει μάχες για τη ρύθμιση και τον έλεγχο της αγοράς, με σκοπό την προστασία των καταναλωτών από την αισχροκέρδεια και την τόνωση του υγιούς ανταγωνισμού στις επιχειρήσεις. Η μάχη αυτή συνεχίζεται πλέον από την Περιφέρεια Αττικής.
Απαιτείται, όμως, από την Πολιτεία να μας εφοδιάσει με τα κατάλληλα νομοθετικά όπλα».

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2020 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by