Περιφέρεια Αττικής: Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών για την κατασκευή πα
Κατηγορία : Περιφερειακά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2012-11-20 16:05:00
0 0

Ο Μακαριώτατος  Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος, και ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, υπέγραψαν σήμερα, Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012, την Προγραμματική Σύμβαση για το έργο: «Κατασκευή Παιδικού Σταθμού επί της οδού Ράμφου 11, Ο.Τ. 44 Δήμου Αθηναίων» (περιοχή Αγίου Ελευθερίου - Πατήσια), με προϋπολογισμό 3,7 εκ. ευρώ και χρηματοδότηση από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Ο παιδικός σταθμός καλύπτει τις ανάγκες πολλών οικογενειών σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή που παρουσιάζει βασικές ελλείψεις κοινωνικής υποδομής, όπως αυτή του Παιδικού Σταθμού, και θα διαθέτει χώρους σχεδιασμένους για τους κύριους χρήστες του, τα παιδιά, με ιδιαίτερη προσοχή στους εσωτερικούς χρωματισμούς, που αποδίδουν ένα κτήριο «χαρούμενο και ευχάριστο».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:

«Η Αρχιεπισκοπή παρέχει ένα αξιοσημείωτο κοινωνικό έργο και η  Περιφέρεια Αττικής στέκεται αρωγός και συμπαρίσταται στο δύσκολο  έργο της σε μια οικονομική συγκυρία που απαιτεί ομαδική δουλειά και τη  βοήθεια όλων.  Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει το έργο της Εκκλησίας και η Εκκλησία μέσα από το έργο της, πρέπει να στηρίζει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Δίνουμε ιδιαίτερη  σημασία στην  ανάπτυξη κοινωνικών υποδομών με  την  κατασκευή μεγάλου αριθμού παιδικών σταθμών στους περισσότερους  Δήμους  της  Περιφέρειας, χρησιμοποιώντας ιδίους πόρους και πόρους του ΕΣΠΑ.

Ήδη έχουμε εντάξει στο  ΕΣΠΑ  44 (σαράντα τέσσερις) παιδικούς σταθμούς  και πρόκειται να προχωρήσουμε πολύ σύντομα  σε νέα πρόσκληση, ώστε  να εντάξουμε ακόμα περισσότερους. Πρέπει, όμως, και οι Δήμοι να επιταχύνουν τις διαδικασίες και να καταθέτουν ώριμες μελέτες, προκειμένου να εντάσσονται στο ΕΣΠΑ έργα κοινωνικών υποδομών, αναγκαία για τους πολίτες. Η ελληνική οικογένεια πλήττεται και οφείλουμε να σταθούμε στο πλευρό της».

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για την υποστήριξη σε ένα τόσο σημαντικό έργο που θα προσφέρει υπηρεσίες σε οικογένειες και παιδιά που έχουν ανάγκη, ενώ υπογράμμισε ότι το κοινό σημείο ανάμεσα στην Εκκλησία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι το ενδιαφέρον για τον άνθρωπο.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2020 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by