Περιφερειακό Συμβούλιο: Διακοπή συνεδρίασης ως ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζομένους
Κατηγορία : Περιφερειακά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2012-12-19 17:25:00
0 0

Τη διακοπή της χθεσινής του Συνεδρίασης, ως ένδειξη συμπαράστασης προς τους εργαζόμενους της Περιφέρειας Αττικής που έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αποφάσισε, ομόφωνα, το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, στην εισαγωγική του ομιλία τόνισε: «Είναι μια δύσκολη κατάσταση, την οποία όλοι γνωρίζουμε. Στηρίζουμε τους εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας από το Υπουργείο και εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας. Όλοι οι δικηγόροι και οι νομικοί της Περιφέρειας είναι δίπλα στους εργαζόμενους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ‘τσουνάμι’ των απολύσεων δεν πλήττει μόνο το δημόσιο τομέα. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανέργων προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα. Η κατάσταση είναι οδυνηρή για όλους και αυτό που απαιτείται είναι η συνοχή και η σύμπνοια».

Πριν από τη διακοπή, το Περιφερειακό Συμβούλιο, αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, την έγκριση σκοπιμότητας και σύναψης των όρων της προγραμματικής σύμβασης για την κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου στο νησί της Ύδρας. Το έργο, με συνολικό προϋπολογισμό 900.000 Ευρώ, περιλαμβάνει τη δημιουργία γηπέδου, συνολικής έκτασης 4.800μ2, σύμφωνα με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές που διέπουν τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Το κόστος του έργου θα καλυφθεί αποκλειστικά από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Ο Δήμαρχος Ύδρας, κ. Άγγελος Κοτρώνης, αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Αττικής, τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων και την Περιφέρεια Αττικής για τη σημαντική τους συμπαράσταση, τόνισε, μεταξύ άλλων: «Επιτέλους το νησί μας θα αποκτήσει ένα σύγχρονο γήπεδο, για την κατασκευή του οποίου έχουμε λάβει όλες τις απαραίτητες άδειες, με ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα που αφορούν στο περιβάλλον, γιατί εμείς, οι Υδραίοι, θέλουμε πρώτοι να διατηρήσει το νησί μας τη μοναδική του ομορφιά και κληρονομιά».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε: «Η Περιφέρεια Αττικής αντιμετωπίζει πάντα με μεγάλη ευαισθησία τα θέματα που σχετίζονται με τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Η Ύδρα είχε ανάγκη από το γήπεδο αυτό. Επιτέλους, οι κάτοικοί της και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά θα έχουν σε κοντινή απόσταση ένα σύγχρονο χώρο άθλησης».

Τέλος, το Περιφερειακό Συμβούλιο, αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, να εγκρίνει τη σκοπιμότητα για την τροποποίηση του Οργανισμού της Περιφέρειας Αττικής, με στόχο τη συνεχή βελτίωση της λειτουργίας των υπηρεσιών της, την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών με γρήγορο, ποιοτικό, ασφαλή, υπεύθυνο και διαφανή τρόπο. Επίσης, αποφασίστηκε η σύσταση μιας Διαπαραταξιακής Επιτροπής που θα προετοιμάσει και θα εισηγηθεί τον καινούργιο Οργανισμό.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, ολοκληρώνοντας τόνισε:

«Εμείς στην Περιφέρεια Αττικής δεν περιμένουμε κανέναν ξένο να μας δείξει πώς θα οργανωθούμε. Έγκαιρα, με σύστημα και πρόγραμμα προχωράμε στη 2η τροποποίηση του Οργανισμού μας. Εδώ και 10 χρόνια εξυπηρετούμε εκατομμύρια πολιτών. Με το νέο Οργανισμό στόχος μας είναι να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες μας αλλά και να διασφαλίσουμε τους εργαζόμενούς μας».

Η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου θα συνεχιστεί αύριο Πέμπτη, στις 14:00 στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε, Παπάγος – Χολαργός).

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2020 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by