Περιφερειάρχης Αττικής: Συμπορευόμαστε με τις ανοργάνωτες πλειοψηφίες
Κατηγορία : Περιφερειακά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2012-12-21 15:30:00
0 0

Κατά τη διάρκεια του χθεσινού Περιφερειακού Συμβουλίου συζητήθηκαν τα θέματα που είχαν αναβληθεί, λόγω της διακοπής της προηγούμενης Συνεδρίασης (20/12/2012), την οποία είχε αποφασίσει ομόφωνα το Συμβούλιο, ως ένδειξη συμπαράστασης προς τους εργαζόμενους της Περιφέρειας Αττικής που έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στη διάρκεια της χθεσινής του Συνεδρίασης, το Περιφερειακό Συμβούλιο, κατά πλειοψηφία, γνωμοδότησε αρνητικά στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που αφορά στη δεύτερη αναβάθμιση του Τερματικού Σταθμού Υγροποιημένου Αερίου της ΔΕΣΦΑ, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στη Ρεβυθούσα, το μικρό νησί που βρίσκεται νότια των Μεγάρων και δυτικά της Σαλαμίνας, στην οποία υπάγεται και διοικητικά.

Παρουσία των Δημάρχων Σαλαμίνας, κ. Γ. Τσαβαρή, και Μεγαρέων, κ. Γ. Μαρινάκη, οι οποίοι εξέφρασαν την έντονη ανησυχία των κατοίκων των δυο περιοχών, το Περιφερειακό Συμβούλιο, σεβόμενο απόλυτα το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των τοπικών κοινωνιών για τις πιθανές περιβαλλοντικές επιπτώσεις του έργου και την αντίθεσή τους στην υλοποίησή του, την οποία έχουν εκφράσει ομόφωνα μέσω των δημοτικών συμβουλίων των δυο Δήμων, δεν έκανε δεκτή την αναβάθμιση του σταθμού της ΔΕΣΦΑ.

Επίσης, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, ανέλυσε στα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου τους λόγους που τον ώθησαν να θέσει  στη διάθεση του Πρωθυπουργού την παραίτησή του, από Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, τονίζοντας ότι: «Εγώ ασχολήθηκα τους τελευταίους έξι μήνες, ως  Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, με τη διαχείριση των απορριμμάτων, εξαιτίας της μεταφοράς αρμοδιότητας από τον Καλλικράτη. Όλα τα προηγούμενα χρόνια η ευθύνη ήταν στους Δήμους. Ας αναλάβουν λοιπόν όλοι τις ευθύνες που τους αναλογούν. Και αυτοί που δεν έλυσαν το πρόβλημα και εκείνοι που τους εμπόδιζαν να το λύσουν….. Η παραίτησή μου τέθηκε στη διάθεση του Πρωθυπουργού, επειδή και ο ορισμός μου ως Προέδρου του ΕΔΣΝΑ έγινε με νομοθετική επιλογή από την Εκτελεστική Εξουσία και τη Βουλή με το Νόμο του ‘Καλλικράτη’. Αν θέλουν, ας αλλάξουν το Νόμο λοιπόν».

Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση σχετικά με το θέμα της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών των νησιών της Περιφέρειας Αττικής, με αφορμή την ένταξη των λιμανιών του Πόρου και της Ύδρας στον κατάλογο του ΤΑΙΠΕΔ, που περιλαμβάνει 23 λιμάνια της χώρας, για τα οποία θα παραχωρηθεί κάθε δικαίωμα χρήσης, διοίκησης και διαχείρισής τους σε τρίτους. Το Περιφερειακό Συμβούλιο, μετά από πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, κ. Δημ. Κατσικάρη, κατά πλειοψηφία, εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:
«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής διαφωνεί με την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών Ύδρας και Πόρου και των λιμανιών των νησιών της Περιφέρειας Αττικής, διότι είναι καθαρά τοπικού χαρακτήρα και άρρηκτα συνδεδεμένα με τους κηρυγμένους διατηρητέους οικισμούς των δυο νησιών, καθώς και με την οικονομική και κοινωνική ζωή τους.

Επιπλέον, θεωρούμε ότι μια πιθανή ιδιωτικοποίησή τους, ελάχιστα μπορεί να συμβάλει στην αποπληρωμή του Δημόσιου Χρέους, ενώ αντιθέτως, θα δημιουργήσει προβλήματα στην τοπική οικονομία και των αναπτυξιακή πορεία των Νησιών.

Η Συνεδρίαση συνεχίστηκε με την αναλυτική παρουσίαση της πορείας υλοποίησης του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Αττικής. Παρουσία και της διαφημιστικής εταιρείας που έχει αναλάβει το Πρόγραμμα, αναλύθηκαν διεξοδικά οι προωθητικές ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, αλλά και οι ενέργειες που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν μέσα στο επόμενο έτος.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, αφού εξέφρασε τις ευχές του με αφορμή τις εορτές των Χριστουγέννων, στα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου,  τόνισε:
«Με προγραμματισμό, σύστημα και απόλυτη διαφάνεια προχωράμε σε όλες τις δράσεις μας. Είμαι σίγουρος ότι με τους ίδιους όρους θα εργαστούμε συλλογικά και τον επόμενο χρόνο προς όφελος της Περιφέρειας Αττικής και των πέντε εκατομμυρίων πολιτών που υπηρετούμε.
Αυτοί που πίεζαν να μην αλλάξει τίποτε τόσα χρόνια, ας συνειδητοποιήσουν ότι οι πολίτες απαιτούν πλέον να αλλάξουν όλα. Με τη δουλειά και το αποτελεσματικό μας έργο αποδεικνύουμε ότι συμπορευόμαστε με τις ανοργάνωτες πλειοψηφίες και όχι με τις οργανωμένες μειοψηφίες που έφτασαν τη χώρα σε αυτή την οδυνηρή κατάσταση».

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2020 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by