Πετρούπολη: Στήριξη των κοινωνικών δομών από την Περιφέρεια Αττικής
Κατηγορία : Περιφερειακά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2016-06-06 19:15:00
0 0

Προγραμματική Σύμβαση υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος, με αντικείμενο το έργο «Δράσεις κοινωνικής πολιτικής για την ενίσχυση οικογενειών που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας στην περιοχή του Δήμου Πετρούπολης», προϋπολογισμού 83.760 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), το οποίο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

 

Το έργο έχει ως στόχο την υλοποίηση δράσεων κοινωνικής πολιτικής στο Δήμο Πετρούπολης που συμβάλλουν, μεταξύ άλλων, στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής στην περιοχή και στην άρση των κοινωνικών ανισοτήτων, στην ενίσχυση εκπαιδευτικών και αθλητικών προγραμμάτων που αφορούν παιδιά, στην ενίσχυση προγραμμάτων πρόληψης, διάγνωσης, ψυχοσυμβουλευτικής, επιμόρφωσης, κατάρτισης και ένταξης στην αγορά εργασίας καθώς και στη στήριξη παιδιών και οικογενειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα σίτισης. Ειδικότερα, αφορά τις παρακάτω παρεμβάσεις:

 

Α) Ενίσχυση του προγράμματος κοινωνικής και ψυχολογικής στήριξης των οικογενειών - Συμβουλευτικός Σταθμός: Ο Συμβουλευτικός Σταθμός αποτελεί τον κορμό της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου και έχει ως στόχο την πρόληψη, τη διάγνωση και την αντιμετώπιση θεμάτων ψυχικής και οικογενειακής υγείας. Μέσω ειδικών προγραμμάτων που καταρτίζει στηρίζει τις οικογένειες προκειμένου να ενταχθούν στην αγορά εργασίας, ενώ παρέχει, μεταξύ άλλων, ενημερωτική συνδρομή για νομικά ζητήματα και διοργανώνει εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης των ίδιων των ωφελούμενων με επιμορφωτικό χαρακτήρα.

 

Β) Ενίσχυση του προγράμματος Δημοτικής Αποθήκης Τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης: Η Δημοτική Αποθήκη Τροφίμων στηρίζει 500 οικογένειες που το έχουν ανάγκη.

 

Γ) Ενίσχυση του προγράμματος «Καλοκαιρινοί Παιδότοποι»: Τα καλοκαιρινά εκπαιδευτικά - ψυχαγωγικά προγράμματα του Δήμου απευθύνονται σε παιδιά της πρώτης σχολικής ηλικίας και προσφέρονται δωρεάν στους πολίτες του Δήμου, με στόχο τη δημιουργική ενασχόληση των παιδιών, για 4 - 5 εβδομάδες μετά το πέρας της σχολικής χρονιάς και προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι γονείς. Το Πρόγραμμα υλοποιείται σε 3 χώρους Δημοτικών Σχολείων της Πετρούπολης.

 

Δ) Πρωινό και δεκατιανό στους υποσιτιζόμενους μαθητές: Στόχος είναι να καλυφθούν άποροι μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τα παρεχόμενα προϊόντα σίτισης θα είναι εντός του νομοθετημένου πλαισίου σχολικής διατροφής του Υπουργείου Παιδείας.

 

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει θέσει ως πρωταρχική προτεραιότητα την Κοινωνική Πολιτική και ενισχύει τη συνεργασία με τους ΟΤΑ α’ βαθμού προκειμένου να στηριχτούν οι κοινωνικές δομές και οι υπηρεσίες, για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by