ΠΟΕ-ΟΤΑ: Απάντηση στον Γιάννη Σγουρό
Κατηγορία : Περιφερειακά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2012-12-20 11:05:00
0 0

Η Απάντηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ στον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ε.Δ.Σ.Ν.Α., Γιάννη Σγουρό, για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική:

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. κ. Γιάννης Σγουρός βιάστηκε να απαντήσει στην Ανοιχτή Επιστολή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. όσον αφορά στο θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην Αττική και τη δημοπράτηση των τεσσάρων εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων. Με περισσή ευκολία και έωλα επιχειρήματα προσπαθεί να αντικρούσει τις τεκμηριωμένες απόψεις της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. που αναδεικνύουν τις μεθοδεύσεις και τις… περίεργες παραλείψεις με στόχο την είσοδο των επιχειρηματικών-εργολαβικών-εκδοτικών συμφερόντων στο χώρο της διαχείρισης των απορριμμάτων, σε βάρος του Δημοσίου συμφέροντος.

Την απάντηση του ο κ. Γιάννης Σγουρός τη συνοδεύει με μία «σικέ» παραίτηση προς τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. έθεσε δήθεν την παραίτηση του στον κ. Σαμαρά καλώντας τον ίδιο και την κυβέρνηση να επιλύσουν το πρόβλημα των απορριμμάτων. Με επικοινωνιακά τεχνάσματα δεν λύνονται τα προβλήματα.  Απαιτούν πρωτοβουλίες και ενέργειες σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Και ο κ. Γιάννης Σγουρός αποφεύγει να υπερασπιστεί την αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να διεκδικήσει πόρους και αρμοδιότητες και να συνεργαστεί με τους Δήμους για λύσεις που θα προασπίζουν το Δημόσιο συμφέρον και όχι αυτό των μεγαλοεργολάβων. Αν δεν μπορεί ο κ.  Γιάννης Σγουρός να διευθετήσει τέτοιου είδους ζητήματα, που είναι της αρμοδιότητας του, τότε πρέπει να υποβάλει την παραίτηση του στον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών και να ζητήσει να γίνει αποδεκτή.

Μην προσπαθεί να καλύψει την ανεπάρκεια του, εκτοξεύοντας απειλές σε βάρος των εργαζομένων των Ο.Τ.Α., καταγγέλλοντας την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για άρνηση διαλόγου και κατηγορώντας τους προκατόχους του ότι δεν έκαναν τίποτα. Οι πάντες γνωρίζουν πώς επιχείρησε ο κ. Σγουρός να απαξιώσει τον Ε.Δ.Σ.Ν.Α., το προσωπικό και το μηχανολογικό του εξοπλισμό. Οι «μάσκες έπεσαν».

Ας αναλογιστεί επιτέλους ο κ. Γιάννης Σγουρός τι αναφέρει στις τελευταίες ανακοινώσεις και δηλώσεις του:

1. «Η λειτουργία του Χ.Υ..ΤΑ. της Φυλής στον οποίο διατίθενται καθημερινά 6.000-7.000 τόνοι απορριμμάτων από όλη την Αττική».
Η άδεια λειτουργίας του Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής είναι για 3.500 τόνους ημερησίως. Γιατί, κ. Σγουρέ, επιτρέπετε την υπέρβαση της αδειοδοτημένης ποσότητας ; Όπως έχουμε ήδη καταγγείλει με συγκεκριμένα στοιχεία, στον Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής εισέρχονται απορρίμματα από περιοχές εκτός Αττικής. Γιατί, κ. Σγουρέ, επιτρέπετε να εισέρχονται στον Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής απορρίμματα από περιοχές εκτός Αττικής ;

2. «Καλώ την Κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό να αναλάβει άμεση πρωτοβουλία για την επίλυση του προβλήματος των απορριμμάτων».
Μήπως ξεχνά ότι την αρμοδιότητα για τον σχεδιασμό της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής έχει η Περιφέρεια Αττικής της οποίας είναι Περιφερειάρχης και ότι την αρμοδιότητα για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής έχει ο Ε.Δ.Σ.Ν.Α. του οποίου είναι Πρόεδρος; Γιατί κ. Σγουρέ, ζητάτε από την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλία σε ένα αντικείμενο που είναι αποκλειστικά της Αυτοδιοίκησης; Αν θέλει ο κ. Γιάννης Σγουρός, ας καταθέσει σχέδιο τροπολογίας που να τροποποιεί την τραγική «διαφορετικότητα» της Αττικής όπου ex officio η Περιφέρεια Αττικής μετέχει στον ΦΟ.Δ.Σ.Α. (χωρίς να καταβάλλει τίποτα) και ο Περιφερειάρχης Αττικής είναι Πρόεδρός του.

3. Όπως λέει ο κ. Σγουρός «με πρόταση του Προέδρου του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. αποφασίστηκε να ζητηθεί από την ιδιωτική εταιρεία που ασυμβασιοποίητα παρέχει υπηρεσίες να απομακρυνθεί από τον Χ.Υ.Τ.Α. Δυτικής Αττικής, με τον Ε.Δ.Σ.Ν.Α. να αναλαμβάνει το σύνολο των απαιτούμενων εργασιών».
Δηλαδή, τόσο καιρό που είναι Πρόεδρος του Ε.Δ.Σ.Ν.Α., ο ίδιος, αλλά και τουλάχιστον ο προηγούμενος Πρόεδρος (που τον έκανε Αντιπρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής) είχαν «ασυμβασιοποίητα έργα», δηλαδή δούλευε εργολάβος χωρίς σύμβαση; Κατονομάστε, κ. Σγουρέ, ποιος ήταν αυτός ο εργολάβος που αφιλοκερδώς πρόσφερε τόσους μήνες τις υπηρεσίες του. Ή, μήπως, συνεννοήθηκε να τις πληρωθεί και με το παραπάνω ; Αν είναι έτσι, με ποιόν και τι συνεννοήθηκε ;

4. Ο κ. Γιάννης Σγουρός ζητά «να σταματήσει η Κυβέρνηση να κρύβεται πίσω από τα προβλήματα, αλλά να βγει και να αναμετρηθεί μαζί τους και να τα λύσει».
Δική σας ευθύνη είναι η επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος και όχι της κυβέρνησης. Ότι έγινε μέχρι σήμερα στην κατεύθυνση αυτή τα έκαναν οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την αμέριστη βοήθεια των εργαζομένων της.

5. Ο κ. Γιάννης Σγουρός καλεί την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. «τώρα που απομακρύνθηκε από τον Χ.Υ.Τ.Α. ο «κακός ιδιώτης» να συνδράμουν στη πράξη τους συναδέλφους τους εργαζόμενους στον Ε.Δ.Σ.Ν.Α. για την διαχείριση των απορριμμάτων. Οι ανεύθυνες ψεύτικες ανακοινώσεις από γραφεία είναι εύκολες. Η αδήριτη πραγματικότητα της καθημερινότητας του Χ.Υ.Τ.Α. είναι το πρόβλημα που πασχίζουμε να λύσουμε και μέχρι σήμερα η βοήθεια της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. είναι ολοστρόγγυλο μηδέν. Πρέπει επιτέλους όλοι να ασχοληθούν με την καθημερινότητα των πολιτών και να μην υποβαθμίζεται περισσότερο η ποιότητα της ζωής τους».
Ίσως ξεχνάει ο κ. Γιάννης Σγουρός ότι στην Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ανήκουν και οι εργαζόμενοι του Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής και ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. εργάζονται στα απορριμματοφόρα, στα πάρκα, στους δρόμους κι όχι σε γραφεία. Κι επειδή αναφέρει ότι πρέπει όλοι να ασχοληθούν με την καθημερινότητα των πολιτών, ας μας πει πόσο ασχολήθηκε o κ. Γιάννης Σγουρός με το μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων επί 8 χρόνια που ήταν Νομάρχης Αθήνας ; Όσον αφορά στην προσφορά της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αυτή θα την κρίνουν οι συνάδελφοί μας και οι πολίτες. Και πάντως, όχι ο κ. Γιάννης Σγουρός.

6. «Αν η Κυβέρνηση στηρίζει τον ΠΕ.Σ.Δ.Α., που είναι Νόμος του κράτους, ας το αποδείξει έμπρακτα. Αν δεν τον στηρίζει, ας τον αλλάξει».
Προφανώς, ξεχνάει ο κ. Γιάννης Σγουρός ότι την αναθεώρηση του ΠΕ.Σ.Δ.Α. οφείλει να την κάνει ο ίδιος, δηλαδή η Περιφέρεια Αττικής. Και επειδή, επικαλείται τον «Νόμο του κράτους» ας απαντήσει αν οι διαγωνισμοί που έχει προκηρύξει περιλαμβάνονται στον «Νόμο του κράτους» που επικαλείται.

7. Ισχυρίζεται ο κ. Γιάννης Σγουρός ότι κάλεσε την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. σε διάλογο, αλλά αυτή αρνήθηκε. Απαντάμε ευθέως: Ουδέποτε μας κάλεσε σε διάλογο ο κ. Γιάννης Σγουρός, εκτός από την Ημερίδα που συνδιοργανώσαμε στις 2 Μαρτίου 2011. Όποτε πήγαμε στα Διοικητικά Συμβούλια του Ε.Δ.Σ.Ν.Α., μας αντιμετώπισε με τα Μ.Α.Τ. Τον διάλογο, ο κ. Σγουρός τον εννοεί προσχηματικό και απλά για να «νομιμοποιήσει» τις επιλογές του. Εμείς του ξεκαθαρίζουμε: ΛΕΥΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ στις επιλογές του που θα τις πληρώσει ο πολίτης.

8. Κάνει λόγο για «μαφία των σκουπιδιών», η οποία «έχει καθηλώσει επί 30 χρόνια τη διαχείρισή τους στην Αττική στην ταφή και μόνο, και αυτή με το ζόρι».
Προφανώς, ο κ. Γιάννης Σγουρός προσφεύγει στη γνωστή επικοινωνιακή τακτική. Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. παίρνει την ευθύνη να κατονομάζει το ποιος ευθύνεται και για ποιο πράγμα. Ας αναλάβει και ο κ. Γιάννης Σγουρός τις ευθύνες του. Ας κατονομάσει ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ το ποια είναι η «μαφία των σκουπιδιών», από ποιους αποτελείται και σε τι αποσκοπεί. Ας στείλει στον εισαγγελέα όσους ευθύνονται που δεν προχώρησαν τα έργα.  

Όσον αφορά στις… αλήθειες του κ. Γιάννη Σγουρού, θα έχει την ευκαιρία τόσο ο ίδιος όσο και οι συμμέτοχοι τους στις αποφάσεις του Δ.Σ. του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. να τις αναπτύξουν στις αρμόδιες Υπηρεσίες, στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη. Εμείς θα περιορισθούμε στην εξής αλήθεια: Θα εξαντλήσουμε κάθε τρόπο και μέσο προκειμένου να υπερασπιστούμε το Δημόσιο συμφέρον που είναι και το συμφέρον των πολιτών.
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δεν θα επιτρέψει την εκποίηση κάθε δραστηριότητας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε αυτή την ιδιότυπη «λοταρία» που έχει αρχίσει η κυβέρνηση και συμμετέχει με ενθουσιασμό ο κ. Γιάννης Σγουρός.
Και, αν δεν «αντέχει» να ακούει απόψεις διαφορετικές από τη δική του, ας υποβάλλει πραγματικά την παραίτηση του !

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2020 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by