Πρόγραμμα Ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων
Κατηγορία : Περιφερειακά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-01-07 17:10:00
0 0

Σε ειδική σύσκεψη στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και  Δικτύων θα συμμετάσχει αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός.

Στόχος της συνάντησης είναι ο συντονισμός των ενεργειών πληροφόρησης και δημοσιότητας, για την ευρύτερη δημοσιοποίηση του Προγράμματος Ενίσχυσης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) της Αττικής και τη διασφάλιση της συμμετοχής των ενδιαφερομένων επιχειρήσεων σε αυτό.

Το Πρόγραμμα με συνολικό προϋπολογισμό 130.500.000 Ευρώ, χρηματοδοτείται από πόρους του ΕΣΠΑ και αναμένεται να συμβάλλει στην ενίσχυση των ΜΜΕ, με ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς της Μεταποίησης, του Τουρισμού, του Εμπορίου και των Υπηρεσιών.

Η αναλυτική Προκήρυξη του Προγράμματος θα δημοσιευθεί τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013.

Το 80% του ποσού θα διατεθεί σε υφιστάμενες επιχειρήσεις, ενώ το 20% προορίζεται για νέες επιχειρήσεις.

Ο συνολικός επιχορηγούμενος προϋπολογισμός (δημόσια δαπάνη και ιδιωτική συμμετοχή) κάθε πρότασης μπορεί να κυμαίνεται:

- από 30.000 έως 300.000 Ευρώ για τους τομείς Μεταποίησης και Τουρισμού

- από 20.000 έως 100.000 Ευρώ για τον τομέα Εμπόριο – Υπηρεσίες

Σημειώνεται ότι η ιδιωτική συμμετοχή μπορεί να καλυφθεί με ίδια κεφάλαια, τραπεζικό δανεισμό ή με συνδυασμό των δύο. Για τις μικρές επιχειρήσεις η ενίσχυση ανέρχεται στο 50%, ενώ για τις μεσαίες επιχειρήσεις το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο 40%.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, τόνισε:

«Οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις αποτελούν τον ουσιαστικό στυλοβάτη της ελληνικής οικονομίας, όπως άλλωστε φαίνεται και από έρευνες που δείχνουν ότι σε σύγκριση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο ο τομέας αυτός είναι πιο σημαντικός για τη χώρα μας από ό,τι στις άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες. Δυστυχώς, φαίνεται ότι η πρωτοφανής οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση απειλεί πρωτίστως τις μικρές επιχειρήσεις και έχει οδηγήσει πολλές από αυτές σε λουκέτο. Υπολογίζεται ότι μόνο τα τέσσερα τελευταία χρόνια έχουν κλείσει 90.000 ΜΜΕ, γεγονός που έχει οδηγήσει σε δραματική μείωση των εργαζομένων τους.  
Το συγκεκριμένο υποστηρικτικό Πρόγραμμα αναμένεται να συμβάλλει στην ενίσχυση των ΜΜΕ της Αττικής,  και ιδιαίτερα στους τομείς της μεταποίησης, του τουρισμού, του εμπορίου και των υπηρεσιών, τονώνοντας την οικονομία και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Η περιβόητη ανάπτυξη που τόσο ανάγκη έχει η χώρα μας θα έρθει, μεταξύ άλλων, και με την άμεση και αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων που προσφέρει το ΕΣΠΑ, μέσω του οποίου χρηματοδοτείται και το συγκεκριμένο πρόγραμμα».

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2020 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by