Συνάντηση Περιφερειάρχη Αττικής με Υπουργό Ανάπτυξης
Κατηγορία : Περιφερειακά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-02-06 19:25:00
0 0

Η Ολοκλήρωση της Α’ Φάσης των Διαγωνισμών για την κατασκευή των τεσσάρων εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων της Αττικής, αλλά και το επόμενο στάδιο του Ανταγωνιστικού Διαλόγου, αποτέλεσε το αντικείμενο συνάντησης μεταξύ του Υπουργού Ανάπτυξης, κ. Κωστή Χατζηδάκη, του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού και του Ειδικού Γραμματέα ΣΔΙΤ, κ. Νίκου Μαντζούφα.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, Γιάννης Σγουρός παρουσίασε αναλυτικά στον Υπουργό τη μέχρι σήμερα διαδικασία των τεσσάρων διαγωνισμών και τα βήματα που πρόκειται να ακολουθήσουν για τη διεξαγωγή του Ανταγωνιστικού Διαλόγου, προκειμένου να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας του έργου, η μέγιστη προστασία του περιβάλλοντος και η κατοχύρωση των θέσεων εργασίας.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Κ. Χατζηδάκης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είναι σημαντικό ότι παρά την οικονομική κρίση εκδηλώθηκε ισχυρό ενδιαφέρον από τους επιχειρηματικούς ομίλους για τους Διαγωνισμούς των τεσσάρων εργοστασίων επεξεργασίας των απορριμμάτων.

Πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να προχωρήσουμε γρήγορα τις διαδικασίες, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Περιφερειάρχη Αττικής και σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα. Σκοπός μας είναι οι διαγωνισμοί να έχουν ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο από σήμερα.

Με την κατασκευή των εργοστασίων θα επιτύχουμε την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και θα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα, ώστε να μην χάσουμε τα κοινοτικά κονδύλια.

Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο: προχωράμε με βάση τη νομιμότητα και τις αρχές του δικαίου.
Δίνουμε μάχη με το χρόνο. Ασφαλώς υπήρχαν καθυστερήσεις στο παρελθόν. Όλοι αυτοί που είναι προσηλωμένοι στο παρελθόν όμως πρέπει καταλάβουν ότι προχωράμε μπροστά. Η Ελλάδα πρέπει να γίνει Ευρώπη».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός τόνισε:
«Με το χθεσινό διαγωνισμό για την κατασκευή του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στη Φυλή, ο ΕΔΣΝΑ ολοκλήρωσε την Α’ Φάση της διαδικασίας, προκειμένου η Αττική να αποκτήσει σύγχρονες και εφάμιλλες των ευρωπαϊκών χωρών εγκαταστάσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων της.
Δίνουμε τέλος στην απαράδεκτη έως τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί στο ΧΥΤΑ Φυλής, όπου θάβεται το σύνολο των απορριμμάτων της πρωτεύουσας.

Δίνουμε τέλος σε μια  ιστορία που κόστισε στους πολίτες και στο δημόσιο εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ χωρίς αντίκρισμα, για να είμαστε σήμερα ουραγοί στη διαχείριση των απορριμμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να απειλούμαστε με ευρωπρόστιμα.

Το Δημόσιο έχει ανάγκη τον ιδιωτικό τομέα και ο ιδιωτικός τομέας το Δημόσιο. Εφαρμόζουμε τον Περιφερειακό Σχεδιασμό του 2003, που επικαιροποιήθηκε το 2006 και αποτελεί Νόμο του Κράτους, μέσω της διαδικασίας ΣΔΙΤ για το έργο της κατασκευής των τεσσάρων εργοστασίων για την επεξεργασία των απορριμμάτων της Αττικής. Εμείς από τη μεριά μας τηρήσαμε στο ακέραιο τη δέσμευσή μας για την ολοκλήρωση της Α’ Φάσης εντός τριών μηνών. Δίνουμε λύση σε ένα πρόβλημα που υπάρχει εδώ και 20 χρόνια εις βάρος των πολιτών.

Κάνω όμως έκκληση στον Υπουργό να συμβάλλει και εκείνος από τη μεριά του, ώστε να αρθούν τα όποια γραφειοκρατικά εμπόδια, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.
Είναι η τελευταία ευκαιρία που έχει η Αττική να αποκτήσει σύγχρονες υποδομές και η ευκαιρία αυτή δεν πρέπει να χαθεί. Δεν πρέπει αφήσουμε να χαθούν τα 200 εκατομμύρια Ευρώ από το ΕΣΠΑ. Πρέπει να προλάβουμε πριν αρχίσουν να έρχονται τα βαριά πρόστιμα. Δεν αξίζει τέτοια τύχη στους πολίτες της Αττικής».

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2020 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by