Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ
Κατηγορία : Περιφερειακά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2021-02-04 18:05:00
0 0

Ο Περιφερειακός Σχεδιασμός για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων στην Αττική και τα βήματα υλοποίησής του βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Περιφερειάρχης Αττικής με τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, και τον Πρόεδρο των εργαζομένων του ΕΔΣΝΑ Γ. Ζαχαρόπουλο.

 

Ο Γ. Πατούλης καλωσόρισε τον Πρόεδρο Ν. Τράκα και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής επισημαίνοντας ότι με τη σημερινή συνάντηση εγκαινιάζεται μια νέα περίοδος διαλόγου και συνεργασίας με την ΠΟΕ-ΟΤΑ με στόχο να γυρίσουμε σελίδα στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

 

«Μπορεί να μην υπάρχει απόλυτη ταύτιση και σύγκλιση απόψεων πάνω σ’ αυτό το κρίσιμο ζήτημα, ωστόσο κοινό ζητούμενό μας είναι να κλείσει οριστικά ο ΧΥΤΑ Φυλής. Προς αυτή τη κατεύθυνση θα συνεργαστούμε διατηρώντας ένα ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας. Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε μόνιμη και βιώσιμη λύση στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής, η οποία  δεν αντέχει άλλο να θάβει σκουπίδια. Παρά τις δυσκολίες που έχουν προκύψει λόγω της Πανδημίας προχωρούμε σταθερά στην υλοποίηση του σχεδίου μας για ανακύκλωση και κλιμακωτή εφαρμογή της Διαλογής στην Πηγή. Έχουμε προχωρήσει στον επαναπροσδιορισμό των στόχων για την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση, ενώ από το 2020 έχουμε ξεκινήσει να ενισχύουμε τους δήμους της Αττικής με καφέ κάδους και απορριμματοφόρα συλλογής βιοαποβλήτων. Επιπλέον δημιουργούμε μέσω του ΕΔΣΝΑ και σε συνεργασία με τους Δήμους 1.000 γωνιές ανακύκλωσης σε στοχευμένα σημεία (Σχολεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, Αθλητικούς Χώρους, Εκκλησίες)».

 

Ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος  στο αίτημα της ΠΟΕ-ΟΤΑ για κάλυψη των αναγκών στο ΧΥΤΑ Φυλής με μόνιμο προσωπικό επισήμανε ότι είναι ανάγκη να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο προκειμένου να είναι σε θέση η Περιφέρεια και ο ΕΔΣΝΑ να καλύπτουν άμεσα τις ελλείψεις που έχουν για μόνιμο προσωπικό. Μάλιστα σημείωσε ότι η Περιφέρεια σταθερά διεκδικεί από το Υπουργείο εσωτερικών την έγκριση προσλήψεων μόνιμων προσλήψεων προκειμένου η περιφέρεια να λειτουργεί αποτελεσματικότερα υπέρ των πολιτών.

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκτός από τον Πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ και Πρόεδρο των εργαζομένων του ΕΔΣΝΑ Γ. Ζαχαρόπουλο, τα παρακάτω μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, Πετρόπουλος Βασίλης Γεν. Γραμματέας, Τσούνης Γιάννης Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας, Πολυζώης Σπύρος Αντιπρόεδρος Α, Τσουμέα  Σταματία ΑντιπρόεδροςΒ, Πολυμερόπουλος Βασίλης  μέλος και ο Κωνσταντάς Σπυρίδων Έφορος Οργανωτικού.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2022 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by