Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής με τον Υπουργό Υγείας
Κατηγορία : Περιφερειακά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2020-11-09 18:05:00
0 0

Ζητήματα που αφορούν στη συνδρομή των ιδιωτών γιατρών να στηριχθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά και στην υλοποίηση προγραμμάτων χρηματοδότησης, μέσω της Περιφέρειας Αττικής, δράσεων ενάντια στην πανδημία, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης με τον Υπουργό Υγείας Β. Κικίλια.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Περιφερειάρχης έκανε λόγο για μια σειρά από χρηματοδοτήσεις της Περιφέρειας μέσω των οποίων θωρακίζεται περαιτέρω το σύστημα υγείας. Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε και στη χρηματοδότηση του Εθνικού  Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με 9,5 εκ. ευρώ αξιοποιώντας τους πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020, για την προμήθεια βιοϊατρικού και λοιπού εξοπλισμού και την αναβάθμιση - ανάπτυξη νέων μονάδων εργαστηρίων ΚΕΔΥ, λόγω της πανδημίας COVID-19. Ο Γ. Πατούλης ενημέρωσε τον κ. Κικίλια και για την απόφαση χρηματοδότησης της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας με το ποσό των 5 εκ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 9 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική» 2014-2020, προκειμένου να ενισχυθεί το Δίκτυο Διασφάλισης Δημόσιας Υγείας σε δομές φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών που βρίσκονται στην Αττική.

 

Στη συνέχεια έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στο τρόπο συνδρομής των ιδιωτών γιατρών στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποίησαν τις παρακάτω δηλώσεις:

 

Β.Κικίλιας: Οι ιδιώτες γιατροί είναι παρόντες. Χαίρομαι ιδιαιτέρως που είμαι σήμερα εδώ, με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας και Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, σε αυτή τη δυναμική προσπάθεια που θα κάνουμε με όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας, έτσι ώστε να στηρίξουμε και το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τους συμπολίτες μας.

Το Υπουργείο Υγείας έχει σχέδιο και πλάνο, σε μία συλλογική, ομαδική προσπάθεια για την αξία και την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Σήμερα, στις 9 το βράδυ, θα κάνουμε τηλεδιάσκεψη με τους Προέδρους όλων των Ιατρικών Συλλόγων. Χαίρομαι ιδιαιτέρως γιατί η συμπαράστασή τους και η βοήθειά τους είναι πάρα πολύ σημαντική.

Η χώρα, όπως και όλος ο πλανήτης, δοκιμάζεται από μία τεράστια κρίση Δημόσιας Υγείας, μία πανδημία.

Και σε αυτή την προσπάθεια, θα πορευθούμε και θα αγωνιστούμε όλοι μαζί.

 

Γ. Πατούλης: Σήμερα, σε μία σημαντική συνάντηση που είχα ως Περιφερειάρχης Αττικής αλλά και ως Πρόεδρος του ΙΣΑ με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, συζητήσαμε με ποιο τρόπο θα μπορέσουμε, ως επιστημονικός φορέας αλλά και ως Αυτοδιοίκηση να συνδράμουμε περαιτέρω στην  εθνική προσπάθεια που στόχο της έχει την προστασία της υγείας των πολιτών. Έχουμε αποδείξει έμπρακτα την αποφασιστικότητά μας να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ζητήματα της πανδημίας.

Υπάρχει σχέδιο, υπάρχει πλάνο, υπάρχει στρατηγική. Θα παρουσιαστεί και σήμερα το βράδυ, στη σύσκεψη όλων των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων. Η οργάνωση του υπουργείου Υγείας  δείχνει ότι υπάρχει ένα στρατηγικό πλάνο με βάση το οποίο θα μπορέσουμε να μεταβούμε στην επόμενη ημέρα. Χρειάζεται προσπάθεια, προσήλωση και στενή συνεργασία όλων μας. Με στοχευμένες δράσεις και παρεμβάσεις θα συμβάλλουμε στην διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος ασφάλειας για τους πολίτες της χώρας μας.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2022 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by