Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη με τον ΑνΥΕξ Μ. Βαρβιτσιώτη
Κατηγορία : Περιφερειακά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2020-06-25 12:00:00
0 0

Σε κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες που θα υλοποιηθούν με αφορμή την  Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης προχωρούν το Υπουργείο Εξωτερικών και η Περιφέρεια Αττικής. Αυτό συμφώνησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη σε συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Τετάρτης.

 

Τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου και η δημοκρατία σε συνθήκες πανδημίας αποτελούν τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας. Στόχος των κοινών πρωτοβουλιών είναι να αναδειχθεί ο ρόλος της Περιφέρειας και ευρύτερα της Αυτοδιοίκησης, στο πλαίσιο μίας επιτυχημένης Ελληνικής Προεδρίας, στην αντιμετώπιση της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία και τη προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που αποτελούν άλλωστε και τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες που βρίσκονται στο πυρήνα της αποστολής του Συμβουλίου της Ευρώπης.

 

Προς αυτή την κατεύθυνση οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε ένα πλέγμα ενεργειών, που αναμένεται να πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της εξάμηνης Ελληνικής Προεδρίας. Ειδικότερα, αυτές περιλαμβάνουν κοινές εκδηλώσεις κοινωνικού, επιστημονικού και πολιτιστικού περιεχομένου, για τις οποίες θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις το προσεχές χρονικό διάστημα.

 

Με αφορμή τη συνάντηση ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε: «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το Υπουργείο Εξωτερικών και τον Αναπληρωτή Υπουργό Μ. Βαρβιτσιώτη για να προβάλλουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα σε τομείς όπως η υγεία και  πολιτισμός. Η Περιφέρεια Αττικής εργάζεται συστηματικά με στόχο την θωράκιση της υγείας των πολιτών και ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων όπως οι ηλικιωμένοι, ενώ ενισχύει το πολιτιστικό κεφάλαιο και υλοποιεί δράσεις που συμβάλλουν στην ανάδειξη του πολιτισμού και του θεματικού τουρισμού».

 

Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δήλωσε: “Με την Περιφέρεια Αττικής ενώνουμε δυνάμεις. Με κοινές δράσεις και κοινές πρωτοβουλίες. Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης είναι ένας σημαντικός σύμμαχος στην επιτυχημένη διοργάνωση της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης”.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2022 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by