Συνεχίζονται και τη νέα χρονιά οι διαλέξεις στο Πανεπιστήμιο Πολιτών
Κατηγορία : Περιφερειακά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-02-11 15:45:00
0 0

H Περιφέρεια Αττικής και το Πανεπιστήμιο Αθηνών με επιτυχία συνεχίζουν και τη νέα χρονιά την υλοποίηση του νέου θεσμού, του Πανεπιστημίου των Πολιτών.

Πρόκειται για τη συνέχιση της οργάνωσης διαλέξεων με ομιλητές κορυφαίους καθηγητές του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και με ελεύθερη συμμετοχή των πολιτών.

Ο πρώτος κύκλος διαλέξεων ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται ο δεύτερος και ο τρίτος κύκλος που αφορούν στις  θεματικές ενότητες της Τέχνης και των Κοινωνικών θεμάτων.

Παράλληλα, την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 19:30 στο Αμφιθέατρο Άλκης Αργυριάδης του Πανεπιστημίου Αθηνών, θα ξεκινήσει και ο τέταρτος κύκλος των διαλέξεων που αφορά σε ιατρικά θέματα.

Ο τέταρτος κύκλος  θα ξεκινήσει με τη διάλεξη-συζήτηση «Παχυσαρκία – μία σύγχρονη μάστιγα» με ομιλητές τον κ. Εμμανουήλ Δουζίνα, Καθηγητή Εντατικής Θεραπείας - Παθολογίας, και τον κ. Ευάγγελο Μενετάκο, Επίκουρο Καθηγητή Χειρουργικής.

Σχετικά με την υλοποίηση αυτού του νέου θεσμού, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός δήλωσε:

«Η καινοτόμος αυτή πρωτοβουλία, η οποία συνεχίζεται με απόλυτη επιτυχία και για δεύτερο εξάμηνο, αποτελεί μια συντονισμένη προσπάθεια της Περιφέρειας Αττικής και του Πανεπιστημίου Αθηνών που στόχο έχει μέσα από την ανάδειξη του θεσμού του Πανεπιστημίου των Πολιτών, οι πολίτες να ενημερώνονται με έγκυρο και επιστημονικό τρόπο για θέματα που σχετίζονται άμεσα με την καθημερινότητά τους, όπως είναι, μεταξύ άλλων, η οικονομική κρίση, η δυνατότητα και εξόδου από αυτήν, η φορολογική μεταρρύθμιση, το τραπεζικό σύστημα, αλλά και άλλα θέματα όπως η παγκοσμιοποίηση, η επικοινωνία, η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο πολιτισμός, καθώς και σύγχρονα ιατρικά δεδομένα. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση των πολιτών και θα ήθελα να τους διαβεβαιώσω πως θα αναλάβουμε και στο μέλλον ανάλογες πρωτοβουλίες, οι οποίες θα στοχεύουν στην αναβάθμιση του πνευματικού και βιοτικού επιπέδου τους.»

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των διαλέξεων του Δ’ κύκλου «Ιατρικά θέματα».

Υπενθυμίζεται ότι οι πέντε θεματικοί κύκλοι διαλόγου και προβληματισμού, βάσει των οποίων αναπτύσσεται το πρόγραμμα, είναι:

1. Οικονομία

2. Τέχνη

3. Κοινωνικά Θέματα

4. Ιατρικά Θέματα και

5. Πολιτική

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα:

- Περιφέρεια Αττικής
T: 213 2063 806 & 213 2063 667
E-mail: ddsxna@patt.gov.gr

- Πανεπιστήμιο Αθηνών
Αίθουσα «Άλκης Αργυριάδης»
Πανεπιστημίου 30, Αθήνα
T: 210 3689 771

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2020 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by