Σύσκεψη Σ.Ο.Π.Π. στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα Αθηνών
Κατηγορία : Περιφερειακά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2017-07-07 09:40:00
0 0

Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) συγκάλεσε την Τετάρτη 05 Ιουλίου 2017 ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών, Σπύρος Τζόκας, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας (Τρώων 1 και Χαλκίδος, Περιστέρι).

Ο σκοπός της σύσκεψης ήταν:

1. Η προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε δασικές και ευπαθείς περιοχές, σε ημέρες και ώρες που ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς θεωρείται υψηλός και

2. Ο σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος του ΣΟΠΠ κ. Τζόκας αφού ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους για την ανταπόκρισή τους ξεκίνησε, κατά την ημερήσια διάταξη, με την εισήγησή του για την προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε δασικές και ευπαθείς περιοχές, σε ημέρες και ώρες που ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς θεωρείται υψηλός και ζήτησε τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους των φορέων και των υπηρεσιών αν θα ήθελαν να υπάρξουν κάποιες διαφοροποιήσεις για σε σχέση με την περσινή απόφαση. Η συζήτηση συνεχίστηκε με τοποθετήσεις εκπροσώπων των Δήμων, της Δ/νσης Δασών, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του ΑΣΔΑ, Εθελοντικών Ομάδων και άλλων παρευρισκόμενων και ολοκληρώθηκε με τη λήψη της σχετικής απόφασης.

Στη συνέχεια, ο κ. Τζόκας για το σχεδιασμό και τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων, συζήτησε με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και με εκπροσώπους των Δήμων  θέματα σχετικά με την οργάνωση και τη λειτουργία των χώρων καταφυγής και των χώρων καταυλισμού. Ζήτησε από τους εκπροσώπους των Δήμων να συμπληρωθούν περαιτέρω τα στοιχεία αυτών των χώρων ώστε στη συνέχεια η Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας να συγκροτήσει κλιμάκια ελέγχου προκειμένου να προχωρήσουν σε συνεργασία, σε αυτοψίες για να διαπιστωθεί εάν πληρούνται οι σχετικές προδιαγραφές και τα κριτήρια καταλληλότητας που προβλέπονται καθώς επίσης και να καταγραφούν ελλείψεις και επικινδυνότητες.

Τέλος, ο κ. Τζόκας ανακοίνωσε πως την άνοιξη του 2018, μαζί με το επόμενο Σ.Ο.Π.Π. για σεισμό, θα διεξαχθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα και άσκηση σεισμού, σε συνεργασία με κάποιους Δήμους, με την πυροσβεστική, με εθελοντές και με άλλους φορείς.

Η σύσκεψη συνεχίστηκε με την τοποθέτηση της εκπροσώπου του ΟΑΣΠ Χρύσας Γκουντρομίχου και άλλων εκπροσώπων φορέων και υπηρεσιών.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2020 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by