Σύσκεψη Σ.Ο.Π.Π. στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα Αθηνών
Κατηγορία : Περιφερειακά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2017-10-27 12:00:00
0 0

Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) συγκάλεσε την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών κ Σπύρος Τζόκας στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας (Τρώων 1 και Χαλκίδος, Περιστέρι).

 

Σκοπός της σύσκεψης ήταν ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου 2017,  ο συντονισμός και η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων καθώς και η λήψη μέτρων ετοιμότητας για την αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμυρικά φαινόμενα, χιονοπτώσεις και παγετό στην Περιφερειακή Ενότητα κατά τη χειμερινή περίοδο 2017-2018.

 

sopp_251017_2.jpg

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος του Σ.Ο.Π.Π. κ. Τζόκας, αφού ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους για την ανταπόκρισή τους ξεκίνησε με σύντομη εισήγησή του σχετικά με τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου 2017 και ανέφερε πως ελάχιστες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν φέτος στο Ποικίλο Όρος και στο Όρος Αιγάλεω οι οποίες αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα και με επιτυχία από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και από τους άλλους εμπλεκόμενους.

 

Στη συνέχεια ο κ. Τζόκας, για το θέμα της πρόληψης και αντιμετώπισης των πλημμυρικών φαινομένων αναφέρθηκε στα αντιπλημμυρικά έργα που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα ή που προβλέπεται να ολοκληρωθούν άμεσα στο Δυτικό Τομέα καθώς και στα επιμέρους έργα ενίσχυσης των υποδομών. Ενημέρωση για τις προληπτικές δράσεις καθαρισμών των ρεμάτων έγινε από εκπρόσωπο της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής.

 

Η συζήτηση συνεχίστηκε με τοποθετήσεις εκπροσώπων άλλων υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, των Δήμων, της Δ/νσης Δασών Δυτικής Αττικής, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Αττικής, της Τροχαίας Αιγάλεω, του ΑΣΔΑ, των Εθελοντικών Ομάδων και άλλων παρευρισκόμενων.

 

Ο διευθυντής του ΕΜΚ της ΕΜΥ, αναφέρθηκε στα θέματα της ενημέρωσης και της ετοιμότητας των εμπλεκόμενων φορέων.

 

Όσον αφορά στην αντιμετώπιση χιονοπτώσεων/παγετού συζητήθηκε κυρίως ο προγραμματισμός της έγκαιρης προμήθειας αντιπαγετικού άλατος. Στο θέμα αναφέρθηκε η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας κα Ιωάννα Τσούπρα και εκπρόσωποι Δήμων.

 

Τέλος ζητήθηκε η επικαιροποίηση των θερμαινόμενων χώρων που λειτουργούν οι Δήμοι για την προστασία των πολιτών όταν επικρατεί δριμύ ψύχος.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by