Τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας στον Σκαραμαγκά
Κατηγορία : Περιφερειακά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2020-05-18 18:35:00
0 0

Για την πορεία υλοποίησης του έργου που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Αττικής για την οδική ασφάλεια των συμπολιτών μας, ενημερώθηκε το πρωί ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια επιτόπιας επίσκεψής του στο Σκαραμαγκά.

 

Ο Γ. Πατούλης συνοδευόμενος από την εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο τεχνικών έργων Ευρώπη Κοσμίδη και υπηρεσιακά στελέχη, είχε τη δυνατότητα να επιβλέψει τα σχετικά έργα προϋπολογισμού 3.500.000,00 ευρώ.

 

Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά: «Η Περιφέρεια Αττικής δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα ζητήματα οδικής ασφάλειας. Η τοποθέτηση στηθαίων υψίστης ασφαλείας, τα οποία μάλιστα είναι και ελληνικής κατασκευής, στοχεύει στη μείωση των πιθανοτήτων τροχαίων ατυχημάτων. Η παρουσία μου σήμερα εδώ στο Σκαραμαγκά σηματοδοτεί την απόλυτη προτεραιότητα που δίνουμε στην ασφάλεια και την προστασία της ζωής των πολιτών».

 

Να σημειωθεί ότι αντικείμενο του έργου είναι τόσο η τοποθέτηση Συστημάτων Αναχαίτισης Οχημάτων (Σ.Α.Ο.) σε θέσεις όπου δεν υπάρχουν καθόλου μεταλλικά στηθαία ασφαλείας, όσο και η αντικατάσταση των υφισταμένων μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας παλαιού τύπου. Ένα μέρος του έργου  αφορά το τμήμα της Ν.Ε.Ο.Α.Κ. από Ασπρόπυργο έως Ελευσίνα, μήκους 4km και το δεύτερο την χαρακτηριστική καμπύλη της Ν.Ε.Ο.Α.Κ. στο ύψος των ναυπηγείων Σκαραμαγκά (ύψος του περιπτέρου Χαϊδαρίου), μήκους 600m.

 

Μελλοντικός στόχος είναι να εγκατασταθούν τέτοια συστήματα σε όλο το τμήμα της Εθνικής Αθηνών – Κορίνθου που συντηρεί η Περιφέρεια Αττικής, μήκους 11,5 km, με αρχή το Δαφνί.

 

Επιπλέον να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του έργου εγκαταστάθηκαν τέτοια συστήματα  στα παρακάτω σημεία:

- Νέα Εθνική Οδός Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος του Γυμναστηρίου Ν. Φιλαδέλφειας

- Λ. Ποσειδώνος, στάση ΕΔΕΜ

- Λ. Ποσειδώνος, έξοδος ΥΠΑ

- Αθηνών - Σουνίου, καντίνα "Λευτέρης", Βάρκιζα

- Καλλιρρόης, στην καμπύλη στο ύψος της Μενελάου

 

Στο προγραμματισμό του επόμενου διαστήματος είναι να εγκατασταθούν Σ.Α.Ο. και στη Λ. Κηφισίας, στο ύψος της βίλας Καζούλη, ενώ επισκευάζονται ή συντηρούνται κατεστραμμένα υφιστάμενα μεταλλικά στηθαία παλαιού τύπου. Επιπλέον εγκαθίστανται Συστήματα Απορρόφησης Ενέργειας Πρόσκρουσης (Σ.Α.Ε.Π.) σε προεπιλεγμένες θέσεις. Ήδη έχουν εγκατασταθεί περίπου 15 ΣΑΕΠ, κυρίως στη Λ. Κηφισού.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by