Πού καταλήγουν τα κέρματα που ρίχνουν οι τουρίστες στη Φοντάνα ντι Τρέβι
Κατηγορία : Κόσμος / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2021-07-10 12:00:00
0 0

Ένα ταξίδι στη Ρώμη είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με μια επίσκεψη στο 300 ετών διάσημο σιντριβάνι της πόλης. Ποιος έχει επισκεφτεί, αλήθεια, την Αιώνια Πόλη και δεν έχει ακολουθήσει την παράδοση να πετάξει ένα κέρμα στην περίφημη Φοντάνα ντι Τρέβι; Έχετε αναρωτηθεί, όμως, ποτέ πού πηγαίνουν όλα αυτά τα χρήματα;

 

Πού καταλήγουν τα κέρματα που ρίχνουν οι τουρίστες στη Φοντάνα ντι Τρέβι;

 

Σύμφωνα με το μύθο, το πέταγμα του κέρματος πρέπει να συνοδευτεί και από μία ευχή, ενώ οι περισσότεροι ισχυρίζονται ότι όποιος ακολουθήσει το έθιμο, πια, θα έχει καλή τύχη και θα επιστρέψει στη Ρώμη ξανά.

 

Η συγκεκριμένη παράδοση διατηρείται εδώ και πολλές δεκαετίας, ωστόσο, έγινε ευρέως γνωστή στο κοινό με την ρομαντική κομεντί «Three coins in the Fountain» του Φρανκ Σινάτρα το 1954.

 

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πού καταλήγουν τα περίπου 4.000 ευρώ σε νομίσματα που συλλέγονται καθημερινά, περίπου δηλαδή ενάμιση εκατομμύριο ευρώ ετησίως (!), από την Φοντάνα ντι Τρέβι –για να πραγματοποιηθεί η συλλογή τους το σιντριβάνι δεν λειτουργεί μία ώρα την ημέρα.

 

Αποδέκτης όλων αυτών των νομισμάτων, μέχρι πρότινος ήταν η φιλανθρωπική οργάνωση Caritas, η οποία αναλαμβάνοντας τον καθαρισμό του μνημείου, διένεμε τα χρήματα στους άπορους της πόλης.

 

Ωστόσο από τον Απρίλιο του 2019, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Telegaph, χρησιμοποιούνται από το Δήμο της Ρώμης, καθώς η νέα δήμαρχος της πόλης Virginia Raggi ισχυρίζεται ότι τα χρήματα αυτά πρέπει να χρησιμοποιούνται για τις υποδομές της Ρώμης.

 

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2022 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by