Πάρκο Τρίτσης: Ξεκίνησε η λειτουργία του αγωγού υδροδότησης στο σύμπλεγμα τεχνικών λιμνών
Κατηγορία : Περιφερειακά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2021-04-22 17:45:00
0 0

Ξεκίνησε σήμερα η λειτουργία του αγωγού υδροδότησης του συμπλέγματος των τεχνικών λιμνών του Μητροπολιτικού Πάρκου Α. Τρίτσης. Ο αγωγός, ο οποίος εγκαινιάστηκε σήμερα από τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Γης 2021, θα μπορεί να εξασφαλίζει 1.000 κυβικά μέτρα νερού σε ημερήσια βάση για την αναβάθμιση και την ενίσχυση του υδάτινου στοιχείου του Μητροπολιτικού Πάρκου.

 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η υλοποίηση του έργου του αγωγού από το Πηγάδι Πρέση έγινε με προγραμματική σύμβαση του Φορέα Διαχείρισης με τον δήμο Ιλίου.  Η ενεργοποίηση του αγωγού έγινε παρουσία των δημάρχων Ιλίου Ν. Ζενέτου, Αγίων Αναργύρων - Καμετερού Σ. Τσίρμπα, του αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών Α. Λεωτσάκου, του προέδρου του Δ.Σ. του Φορέα Σ. Ζωγραφάκη, του αντιπροέδρου του Δ.Σ. του Φορέα και Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Χ. Αλεξανδράτου, της γενικής διευθύντριας του Φορέα Μ. Χατζηαθανασίου, μελών του Δ.Σ. και αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων.

 

Ο Γ. Πατούλης επεσήμανε ότι πρόκειται για μια σημαντική ημέρα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης, καθώς με τη στενή συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκηση Πρώτου βαθμού εξασφαλίστηκε η υδροδότηση των λιμνών και συνολικά του Πάρκου. Επίσης υπογράμμισε ότι το Μητροπολιτικό Πάρκο Α. Τρίτσης μετεξελίσσεται σε ένα πρότυπο περιβαλλοντικό κέντρο, σε ένα χώρο άθλησης, αναψυχής και  εκπαίδευσης και ευχαρίστησε τους Δημάρχους και τα στελέχη του Φορέα Διαχείρισης για την αποτελεσματική συνεργασία.

 

Από την πλευρά τους οι δήμαρχοι χαρακτήρισαν σημαντική τη σημερινή ημέρα καθώς με τον συγκεκριμένο αγωγό λύνεται το πρόβλημα υδροδότησης του Πάρκου και ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για τη συνδρομή του στην αναβίωση του Πάρκου.

 

parko-tritsis-perifereia-attikis-2.jpg

 

Ο Αγωγός

 

Η εξασφάλιση της απαιτούμενης ποσότητας νερού προέκυψε μέσα από τη στενή συνεργασία του Φορέα Διαχείρισης και του Δήμου Ιλίου υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.  Συγκεκριμένα με γνώμονα την αναβάθμιση και την ενίσχυση του υδάτινου στοιχείου του Μητροπολιτικού Πάρκου “Αντώνης Τρίτσης”, το οποίο αποτελεί υδροβιότοπο, πραγματοποιήθηκε προγραμματική σύμβαση του Φορέα Διαχείρισης με τον Δήμο Ίλιου για την προμήθεια αγωγού υδροδότησης του συμπλέγματος τεχνητών λιμνών του Πάρκου από το Πηγάδι Πρέση.

 

Σκοπός του έργου είναι η χρήση να γίνεται για την περιβαλλοντική αναβάθμιση του Πάρκου και την προστασία του μοναδικού αυτού υδροβιοτόπου που βρίσκεται εντός της Αττικής. Στα πλαίσια αυτά, τοποθετήθηκε αγωγός για μεταφορά νερού υπό πίεση εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου που συνδέει τον αγωγό παροχής νερού από το Πηγάδι Πρέση του Δήμου Ίλιου με το Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» και ειδικότερα με τις Λίμνες Νο6, Νο5, Νο4, και Νο3 και με δυνατότητα αποσπασματικής χρήσης για την μεμονωμένη τροφοδοσία τους. Το έργο ολοκληρώθηκε με επιτυχία, με πόρους του Φορέα Διαχείρισης και υπό την επίβλεψη των υπηρεσιών του Δήμου Ίλιου και του Φορέα Διαχείρισης.

 

parko-tritsis-perifereia-attikis-3.jpg

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2022 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by