Ανακαλύφθηκε υπολογιστής tablet 1.200 ετών
Κατηγορία : Τεχνολογία / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-05-27 14:40:00
0 0

Αρχαιολόγοι που διενεργούν ανασκαφές κοντά στην πόλη της Κωνσταντινούπολης στην Τουρκία, ισχυρίζονται ότι έχουν βρει ένα περίεργο αντικείμενο που λένε ότι περιγράφεται ως ο πρόγονος των σύγχρονων υπολογιστών tablet.


Οι ειδικοί οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να εξετάσουν τη συσκευή, υποστηρίζουν ότι κατά την εκτίμησή τους, το αντικείμενο χρησίμευε ως ένα σημειωματάριο και ένα εργαλείο ταυτόχρονα, σύμφωνα με το Live Science.


Έτσι, ο ιδιοκτήτης του πιστεύεται ότι έχει χρησιμοποιήσει τα διακινούμενα ορθογώνια, καλυμμένα με κερί, για να κρατά σημειώσεις για πράγματα που χρειαζόταν να θυμάται, η ίδια πηγή, εξηγεί.


Μικρά βάρη κρυμμένα μέσα σε μια κρυφή πλάκα, από την άλλη πλευρά, πιθανώς εξυπηρετούσαν ως μέσο ισορροπία, που χρησιμοποιείται για να προσδιοριστεί η σύνθεση των διαφόρων υλικών, ειδικά μεταλλευμάτων και κραμάτων.


Οι πληροφορίες λένε ότι αυτό το 1.200χρονο ισοδύναμο ενός υπολογιστή tablet βρέθηκε ανάμεσα στα ερείπια 37 βυθισμένων πλοίων.


Η συσκευή λέγεται ότι είναι βυζαντινή επινόηση και διαθέτει διάφορες διακοσμήσεις. Κατά πάσα πιθανότητα ανήκε σε έναν από τους καπετάνιους των 37 βυθισμένων πλοίων των οποίων τα ερείπια, μελετούν τώρα οι αρχαιολόγοι.


Το μέγεθός του είναι παρόμοιο με εκείνο ενός 7 ιντσών υπολογιστή tablet, εκτός από το ότι αυτή η συσκευή είναι λίγο παχύτερη από ό, τι οι σύγχρονες που χρησιμοποιούμε.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2022 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by