Έλεγχος οικιακών συσκευών μέσω smartphone
Κατηγορία : Τεχνολογία / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2015-10-23 10:00:00
0 0

Πώς μπορεί κάποιος να ελέγξει, αν ξέχασε τα φώτα στο σπίτι ανοιχτά χωρίς να γυρίσει πίσω; Πώς μπορεί να συνδυάσει διακοπές με μια φυσιοθεραπεία για το αυχενικό του σύνδρομο; Πώς μπορεί να ελέγξει τη διαθεσιμότητα σε ένα ξενοδοχείο για το χρονικό διάστημα που παίρνει άδεια;

Η απάντηση είναι: με το κινητό του τηλέφωνο, εφόσον είναι "έξυπνο" και εφόσον έχει προμηθευτεί τις απαραίτητες εφαρμογές που βασίστηκαν σε πρωτότυπες επιχειρηματικές ιδέες και αναπτύχθηκαν για να βελτιώσουν την καθημερινότητά μας.

Τέτοιες ιδέες βραβεύτηκαν σε εκδήλωση επιχειρηματικότητας που διοργάνωσαν το Επιμελητήριο Δράμας, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Μια εφαρμογή χρήσιμη για όσους ξεχνούν συχνά τα φώτα ανοιχτά ή ανησυχούν ότι δεν έβγαλαν το σίδερο από την πρίζα ανέπτυξαν οι Παναγιώτης Πάμπαλος, Γιώργος Χασιλτζόγλου και Λευτέρης Χατζηπέτρου που κατάφεραν να κερδίσουν ένα από τα πέντε βραβεία επιχειρηματικότητας.

"Το μόνο που χρειάζεται είναι ανοιχτό wifi στο σπίτι και δικοί μας διακόπτες και πρίζες που λειτουργούν με το λογισμικό που έχουμε αναπτύξει" επισημαίνει ο κ. Πάμπαλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παρουσιάζοντας τις δυνατότητες της εφαρμογής, εξηγεί ότι, μέσω smartphone, ο χρήστης θα μπορεί να ελέγχει μέσω Internet τις οικιακές συσκευές του σπιτιού του από οποιοδήποτε σημείο και αν βρίσκεται.

"Θα μπορεί να ανοιγοκλείνει μια ηλεκτρική συσκευή, να κλείνει τα φώτα, να ανοίγει το θερμοσίφωνο προτού επιστρέψει στο σπίτι, να ανοίγει και να κλείνει τον θερμοστάτη ώστε να ελέγχει τη θέρμανση, να κλείνει το φούρνο αν ανησυχεί ότι τον άφησε ανοιχτό" σχολιάζει.

Για την αφετηρία της επιχειρηματικής αυτής ιδέας αναφέρει: "το αντικείμενο ανήκει στο χώρο των σπουδών μας και αναπτύχθηκε αφού ψάξαμε να βρούμε τι σχετικό υπάρχει στην αγορά και εντοπίσαμε κάποιες λύσεις που δεν μας ικανοποιούσαν".

Παράλληλα, σημειώνει ότι πολλοί γονείς με παιδιά, αλλά και άνθρωποι που φροντίζουν ηλικιωμένους ή άτομα με ειδικές ανάγκες θα μπορούσαν να βρουν χρήσιμες τις εν λόγω εφαρμογές προκειμένου να νιώθουν σίγουροι για την ασφάλεια των δικών τους ανθρώπων. Προς το παρόν, η διαδικασία ανάπτυξης όλων των παραπάνω εφαρμογών βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ αναζητούνται συνεργασίες στο χώρο της αγοράς.

Τις αυξανόμενες τάσεις στην τουριστική αγορά εντόπισε, άλλωστε, ο Θεμιστοκλής Τσούφης και δημιούργησε μια εφαρμογή για έξυπνα κινητά μέσω της οποίας μπορεί κάποιος να κάνει online κράτηση δωματίου σε ξενοδοχείο, να ανοίγει την πόρτα χωρίς κλειδί, να καλεί την υπηρεσία δωματίου και πολλά άλλα. Σκέφτηκε όμως και τον ξενοδόχο και φρόντισε να υπάρχουν αντίστοιχες δυνατότητες ώστε να διευκολύνεται στη διαχείριση των κρατήσεων, την αυτοματοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών, τον έλεγχο του φωτισμού και γενικά τη μείωση των λειτουργικών του εξόδων.

"Ασχολούμαι με την τεχνολογία, έχω αναπτύξει και άλλες εφαρμογές, όμως δημιούργησα την εφαρμογή αυτή καθώς διαπίστωσα τις ανάγκες που προκύπτουν για περαιτέρω ανάπτυξη του ξενοδοχειακού κλάδου στη χώρα μου" επισημαίνει ο κ. Τσούφης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όταν ρωτάται, τέλος, πότε θα "βγει" στην αγορά, απαντά με νόημα : "δεν εξαρτάται από μένα αλλά από τη σταθεροποίηση του οικονομικού και πολιτικού περιβάλλοντος".

Μια τρίτη επιχειρηματική ιδέα, που βασίζεται επίσης στη λειτουργία των smartphones και βραβεύτηκε στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Δράμας, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης αφορά τον συνδυασμό του τουρισμού με την παροχή ιατρικών υπηρεσιών.

Τη σχετική εφαρμογή ανέπτυξε ο Βασίλης Διδάγγελος με στόχο να δώσει τη δυνατότητα σε ανθρώπους που χρειάζονται ιατρική υποστήριξη να ταξιδεύουν απρόσκοπτα στην Ελλάδα και να βρίσκουν τη σωστή μονάδα ώστε να συνδυάζουν διακοπές και κατάλληλες λύσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα υγείας.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
στο www.Rexbo.gr
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2020 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by