Επιδιορθώθηκε ευπάθεια στο Twitter
Κατηγορία : Τεχνολογία / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-09-20 11:35:00
0 0

Το Twitter επιδιόρθωσε ένα κενό ασφάλειας, το οποίο θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για τη διαγραφή των συνδεδεμένων πιστωτικών καρτών από όλους τους λογαριασμούς, «απαλλάσσοντας» την εταιρεία από τα έσοδα που λαμβάνει από τις διαφημίσεις.

Η ευπάθεια εντοπίστηκε από τον ερευνητή Ahmed Aboul-Ela, ο οποίος επιβραβεύτηκε με το ποσό των 2.800 δολαρίων, στα πλαίσια του νέου προγράμματος Bug Βοunty της εταιρείας.


Ο Αboul-Ela ανακάλυψε δύο ευπάθειες, οι οποίες όταν συνδυαστούν με ειδικά διαμορφωμένο script, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διαγράψουν όλες τις αποθηκευμένες πιστωτικές κάρτες, από όλους τους λογαριασμούς του Twitter.


«Ο αντίκτυπος της ευπάθειας είναι πολύ μεγάλος, καθώς το μόνο που χρειάζεται για να διαγραφούν οι πιστωτικές κάρτες είναι το αναγνωριστικό των πιστωτικών, το οποίο αποτελείται μόνο από έξι αριθμούς», δήλωσε ο Αboul-Ela.


«Φανταστείτε λοιπόν έναν black hat hacker, ο οποίος θα μπορούσε να γράψει ένα απλό κώδικα σε Python και να χρησιμοποιήσει ένα απλό βρόχο για έξι αριθμούς – θα μπορούσε να διαγράψει όλες τις πιστωτικές κάρτες από όλους τους λογαριασμούς Twitter, γεγονός που θα οδηγούσε σε ανάσχεση όλων των διαφημιστικών καμπανιών του Twitter, με μεγάλη οικονομική ζημία για την εταιρεία», πρόσθεσε.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by