Κάνοντας κλικ… στο λάθος link
Κατηγορία : Τεχνολογία / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-06-26 16:10:00
0 0

Όπως ενδεχομένως θα έχετε ήδη διαπιστώσει, το διαδίκτυο είναι γεμάτο με πειρασμούς, αλλά, όπως και στην πραγματική ζωή, τίποτα δεν προσφέρεται δωρεάν χωρίς κάποιο αντάλλαγμα.


Ένας σύνδεσμος – link που βρέθηκε τυχαία (?) στο δρόμο σας και υπόσχεται πρόσβαση σε ενδιαφέρον & ελκυστικό περιεχόμενο, μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για τα οικονομικά ή τα προσωπικά σας δεδομένα.


Σε τέτοιες περιπτώσεις, το στοιχείο της κοινωνικής μηχανικής (social engineering) είναι αυτό που οδηγεί τους χρήστες στο να κάνουν κλικ σε κάποιο σύνδεσμο, που θα τους φέρει πιο κοντά στην υποκλοπή χρημάτων ή την απόσπαση εμπιστευτικών πληροφοριών.


Και παρόλο που πολλοί χρήστες είναι πλέον εξοικειωμένοι με τέτοιου είδους απάτες, οι καμπάνιες spam συνεχίζουν να είναι επιτυχείς και να εξελίσσονται συνεχώς, καθώς οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου εφευρίσκουν όλο και πιο περίτεχνες τεχνικές για τη διάδοση των κακόβουλων συνδέσμων.


Και καθώς τα φίλτρα και οι μηχανές έχουν αποκτήσει πλέον μεγαλύτερη ακρίβεια στον καθορισμό των spam μηνυμάτων, οι επιτήδειοι έχουν στραφεί σε πιο επιθετικές τεχνικές διανομής.


Τα κοινωνικά δίκτυα αποτελούν πλέον πολυπόθητο στόχο για τους spammers, δεδομένου ότι επιτρέπουν την ταχεία διάδοση των μηνυμάτων, και χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια χρήστες.


Φυσικά, τα μηνύματα στα social media μπορούν ακόμη να εντοπιστούν ως πλαστά, αλλά υπάρχουν πολλά στοιχεία που μπορούν να αξιοποιηθούν προς όφελος των κυβερνοεγκληματιών, όπως ότι τα μηνύματα μπορεί να φαίνεται ότι προέρχονται από τους φίλους των υποψήφιων θυμάτων.


Μέσω της παραβίασης λογαριασμών κοινωνικών δικτύων οι spammers μπορούν να δημοσιεύουν εκ μέρους άλλων χρηστών και έτσι να αντλούν μεγαλύτερο αριθμό πιθανών θυμάτων.Το phishing είναι μια επικίνδυνη μορφή επίθεσης που βασίζεται στην κοινωνική μηχανική, παρασύροντας τους χρήστες με διάφορα μέσα ώστε να κάνουν κλικ σε κακόβουλους συνδέσμους.Φυσικά, ο οποιοσδήποτε σύνδεσμος που υπόσχεται να σας μεταφέρει σε κάτι πάρα πολύ καλό για να είναι αληθινό, θα πρέπει πάντα να αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό, ειδικά εάν προέρχεται από κάποια άγνωστη πηγή.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2022 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by