Μη επανδρωμένα αεροσκάφη από τη Google για delivery
Κατηγορία : Τεχνολογία / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-09-02 14:40:00
0 0

Η αμερικανική εταιρεία Google κατασκεύασε και δοκίμασε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παράδοση αγαθών σε καταναλωτές. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, το σχέδιο αναπτύσσεται από την Google X, τον τεχνολογικό βραχίονα της Google.

Ο συγκεκριμένος ερευνητικός τομέας της εταιρείας αναπτύσσει, εξάλλου και ένα αυτοκινούμενο όχημα.

Μέχρι τώρα τίποτα δεν είχε διαρρεύσει στον Τύπο για το σχέδιο Wing («φτερό») όπως ονομάζεται το νέο αυτόνομο μικρό αεροσκάφος που προορίζεται για υπηρεσίες… ντελίβερι.

Ήδη, οι επιστήμονες της Google εργάζονται δύο χρόνια με στόχο σύντομα να μπορούν να παρουσιάσουν στο κοινό το αεροσκάφος. Όπως γνωστοποίησε η Google, το μικρό αεροσκάφος θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί ως σωστικό μέσο σε περιπτώσεις σεισμών, πλημμυρών και σφοδρών κακοκαιριών.

«Έστω και μερικά από αυτά τα μικρά αεροσκάφη θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν μεγάλο αριθμό κόσμου σε έκτακτες περιπτώσεις» εξηγεί ο Άστρο Τέλερ, επικεφαλής του τμήματος Google X που έχει αναλάβει να υλοποιήσει το σχέδιο Wing. Οι δοκιμές του νέου προϊόντος έχουν ήδη ξεκινήσει.

Στην Αυστραλία, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Google χρησιμοποιήθηκαν για να παραδώσουν ιατρικά βοηθήματα σε ανθρώπους που πιθανώς αντιμετώπιζαν καρδιακά προβλήματα, ώστε να τους σώσουν τη ζωή.

Η ιδέα της δοκιμής ήταν να μετρηθεί ο χρόνος παράδοσης προκειμένου να συγκριθεί με τον αντίστοιχο χρόνο που απαιτείται για να φτάσει ασθενοφόρο.

Τα βοηθήματα έφτασαν επιτυχώς σε απομακρυσμένες φάρμες στο Κουίνσλαντ, ενώ ο χρόνος που χρειάστηκε κρίθηκε ικανοποιητικός. Οι δοκιμές έλαβαν χώρα στην Αυστραλία καθώς η χώρα είναι από τις πιο «προοδευτικές» παγκοσμίως αναφορικά με τις πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών στον εναέριο χώρο της.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by