Νέα απάτη μέσω Facebook
Κατηγορία : Τεχνολογία / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-05-23 17:20:00
0 0

Οι χρήστες του Facebook, θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή για μια απάτη που κυκλοφορεί στο κοινωνικό δίκτυο και προσπαθεί να τους πείσει να κάνουν «Like» σε μια σελίδα. Δυστυχώς, η συγκεκριμένη απάτη προκαλεί έντονες οικογενειακές συναισθηματικές εκδηλώσεις.Το μήνυμα που κυκλοφορεί στο Facebook διαθέτει την εικόνα ενός μωρού στο νοσοκομείο και ζητά «Likes» ως αντάλλαγμα για τις προσευχές για την ευημερία του παιδιού. Ένα «Like» ισούται με μια προσευχή, ενώ η κοινοποίηση με 100.Η απάτη απλώς προσπαθεί να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερα «Likes» και «Κοινοποιήσεις» για μια σελίδα στο Facebook, ελπίζοντας ότι οι άνθρωποι θα την προωθήσουν ακόμη περισσότερο.


Αυτό μπορεί να φαίνεται ως επί το πλείστου άκακο, αλλά η εικόνα που χρησιμοποιείται για την απάτη έχει κλαπεί από προσωπικό προφίλ στο Facebook και έχει χρησιμοποιηθεί χωρίς άδεια. Το άσχημο μέρος όλης αυτής της υπόθεσης είναι ότι ενώ η σελίδα γίνεται ευρέως γνωστή, οι γονείς είναι συνεχώς ταραγμένοι δεδομένου ότι το μωρό στην πραγματικότητα απεβίωσε δύο εβδομάδες μετά τη γέννησή του.


Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μια απάτη χρησιμοποιεί την εικόνα ενός μωρού και είναι βέβαιο ότι δεν θα είναι και η τελευταία. Ενώ μερικοί ισχυρίζονται ότι θα πρέπει να διατεθούν χρήματα για δωρεά, οι περισσότεροι πιστεύουν ότι οι προσευχές είναι η μέθοδος βοήθειας.


Αυτή τη φορά, όμως, το πρόβλημα είναι το γεγονός ότι η κλεμμένη φωτογραφία του μωρού χρησιμοποιείται χωρίς άδεια, ιδίως αν ληφθεί υπόψη η λεπτή υπόθεση.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2022 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by