Πέντε χρόνια συνεχούς πτώσης στην αγορά Η/Υ
Κατηγορία : Τεχνολογία / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2015-08-29 11:00:00
0 0

Τόσο φέτος, όσο και του χρόνου, η παγκόσμια αγορά προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών (PCs) θα συνεχίσει να κινείται πτωτικά, συμπληρώνοντας το 2016 μια πενταετία συνεχούς συρρίκνωσης.

Σταθεροποίηση αναμένεται από το 2017, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας ερευνών International Data Corporation (IDC).

Η αναμενόμενη αντιστροφή της πτωτικής πορείας θα οφείλεται κυρίως στις αυξημένες πωλήσεις υπολογιστών για επαγγελματική χρήση, ενώ αντίθετα οι αγορές ηλεκτρονικού υπολογιστή από ιδιώτες θα συνεχίσουν να έχουν αρνητικό πρόσημο έως το 2019.

Φέτος, οι πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών αναμένεται να μειωθούν διεθνώς κατά 8,7%, με συνολικές πωλήσεις 281 εκατ. μηχανημάτων. Η κυκλοφορία των νέων Windows 10 θα στηρίξει τις πωλήσεις, όχι όμως τόσο ώστε να "γυρίσει" η αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών σε θετικό έδαφος το 2015.

Αρνητικά για τη ζήτηση συνεχίζει να λειτουργεί η πίεση που ασκούν στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές οι ανταγωνιστικές συσκευές, όπως οι ταμπλέτες (tablets). Από την άλλη, η δωρεάν αναβάθμιση στα νέα Windows 10 θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για το λανσάρισμα νέων μοντέλων υπολογιστών και το 2016.

Όμως η IDC, αισιοδοξεί ότι από το 2017 θα είναι ορατή η προοπτική ενός νέου κύκλου ανανέωσης των ηλεκτρονικών συσκευών, ενώ και η εξασθένιση της επίδρασης από την αναβάθμιση των Windows θα γίνει πλέον αισθητή στην αγορά των PCs.

Εξάλλου, ανοδικά κινήθηκε στο δεύτερο τρίμηνο του 2015 η παγκόσμια αγορά υπολογιστών-εξυπηρετητών (servers), με τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 7,2% και τα έσοδα του κλάδου να φθάνουν τα 13,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Gartner, κατά την περίοδο Απριλίου - Ιουνίου διατέθηκαν διεθνώς 2,69 εκατ. συσκευές, αριθμός αυξημένος κατά 8% σε σχέση με πέρυσι.

Αντίστοιχη έκθεση της IDC, εκτιμά τα έσοδα της διεθνούς αγοράς servers στο δεύτερο τρίμηνο στα 13,5 δισεκατομμύρια δολάρια και την αύξηση των πωλήσεων σε 6,1%, ενώ σε επίπεδο τεμαχίων, υπολογίζει τις πωλήσεις σε 2,29 εκατ. συστήματα, αυξημένες κατά 3,2%.

Η αμερικανική HP διατήρησε την ηγετική θέση της στην παγκόσμια αγορά servers, με μερίδιο 25,2%. Ακολουθούν η Dell με μερίδιο 17,4 και η IBM με μερίδιο 13,7%.

Δημοφιλέστερα όλων τα smartphones

Η δημοφιλέστερη πάντως συσκευή για τους καταναλωτές παγκοσμίως, παραμένει το smartphone. Έως τα τέλη του 2015, αναμένεται να κυκλοφορούν στη διεθνή αγορά 1,44 δισεκατομμύρια συσκευές "έξυπνων" κινητών, αριθμός αυξημένος κατά 10,4% σε σχέση με πριν ένα χρόνο.

Σύμφωνα με την IDC, αν και ο ρυθμός ανάπτυξης της παγκόσμιας αγοράς smartphones ακολουθεί φθίνουσα πορεία, ο κλάδος διατηρεί τη δυναμική του. Η αγορά αναμένεται να παραμείνει ακμαία και κατά τα επόμενα έτη, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 1,9 δισεκατομμύρια συσκευές έως το 2019.

Η σχετική πάντως κόπωση της ζήτησης, οδηγεί τους αναλυτές της IDC να χαμηλώσουν τον πήχη των προβλέψεων για το 2015, σε αύξηση πωλήσεων 10,4%, έναντι αρχικής εκτίμησης για 11,3%. Από την άλλη, η συνεχιζόμενη πτώση της μέσης τιμής πώλησης των smartphones θα τροφοδοτήσει τη διεθνή ζήτηση.

Ιδιαίτερα οι πωλήσεις smartphones με οθόνη 5,5 ιντσών και άνω, θα συνεχίσουν να διευρύνονται με ταχύτατους ρυθμούς. Αναμένεται να εκτοξευθούν κατά 84% το 2015, ενώ τα phablets (συνδυασμός τηλεφώνου και ταμπλέτας), εκτιμάται ότι θα αποτελούν το 71% της αγοράς έως το 2019.

Όσον αφορά το λειτουργικό σύστημα, το 2015 το Android θα παραμείνει κυρίαρχο με παγκόσμιο μερίδιο 81%. Οι πωλήσεις συσκευών με Android, αναμένεται να αυξηθούν από 1,06 δισεκατομμύρια το 2014 σε 1,54 δισ. το 2019.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
στο www.Rexbo.gr
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2020 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by