Πολυτέλεια η ρομποτική χειρουργική στην Ελλάδα
Κατηγορία : Τεχνολογία / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-05-19 12:15:00
0 0

Η ρομποτική χειρουργική είναι η πιο σύγχρονη μέθοδος για την αντιμετώπιση παθήσεων του ουροποιητικού. Όμως στην Ελλάδα είναι είδος πολυτελείας, αφού το κόστος δεν καλύπτεται από τα ταμεία ενώ υπάρχουν ελάχιστα χειρουργικά ρομπότ.


Τα παραπάνω επισημάνθηκαν στη διάρκεια συνέντευξης τύπου για την αναγγελία του 1ου Ελληνοτουρκικού Ουρολογικού Συνεδρίου με θέμα “Ξεπερνώντας τα σύνορα στη σύγχρονη ουρολογία” που συνδιοργανώνουν από 12-14 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη η Ουρολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος και η Εταιρεία Ουρολογικής Χειρουργικής της Τουρκίας.


Στη διάρκεια του συνεδρίου θα συζητηθούν οι σύγχρονοι τρόποι αντιμετώπισης παθήσεων του ουροποιητικού, μεταξύ των οποίων και η ρομποτική χειρουργική, καθώς και θέματα που αφορούν τους καρκίνους της ουροδόχου κύστης, των νεφρών, του προστάτη, των όρχεων και τα προβλήματα υπογονιμότητας.


“Η ρομποτική χειρουργική είναι χειρουργική πολυτελείας γιατί δεν καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία και αν επιλέξει κανείς να υποβληθεί σε εγχείρηση με ρομπότ θα πρέπει να πληρώσει 6.000-7.000 ευρώ. Στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο 6-7 ρομπότ εκ των οποίων μόνο το ένα σε δημόσιο νοσοκομείο, στο Λαϊκό στην Αθήνα, ενώ στη Θεσσαλονίκη υπάρχει μόνο ένα σε ιδιωτικό ιατρικό κέντρο. Στην Τουρκία υπάρχουν 27 ρομπότ και αυτή τη στιγμή κρατικό νοσοκομείο της Άγκυρας ετοιμάζεται να προμηθευτεί το τρίτο. Βέβαια ο πληθυσμός της Τουρκίας είναι σχεδόν οκταπλάσιος από τον πληθυσμό της Ελλάδας αλλά εκεί η εύπορη αστική τάξη αποτελεί το 10% του πληθυσμού, είναι δηλαδή όσο ο πληθυσμός της χώρας μας, και μπορεί να έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας με την χρήση σύγχρονης τεχνολογίας και ρομποτικής χειρουργικής” ανέφερε ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου αναπληρωτής καθηγητής ουρολογίας στο ΑΠΘ, Γιώργος Δημητριάδης.


Όπως ανέφερε ο κ. Δημητριάδης η προμήθεια ενός χειρουργικού ρομπότ κοστίζει δύο εκατομμύρια ευρώ, ενώ το ετήσιο κόστος λειτουργίας του ανέρχεται στις 200.000 ευρώ.


Η ρομποτική χειρουργική καθιστά πιο εύκολη τη δουλειά του χειρουργού ωστόσο δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αποτελέσματα ερευνών που να δείχνουν ότι στις περιπτώσεις ογκολογικών επεμβάσεων συγκριτικά η επιβίωση των καρκινοπαθών που υποβλήθηκαν σε επέμβαση με ρομπότ είναι μεγαλύτερη από την επιβίωση εκείνων που υποβλήθηκαν σε ανοιχτή χειρουργική επέμβαση.


“Οι Τούρκοι ουρολόγοι έχουν υψηλό επίπεδο και κατέχουν αξιόλογη θέση στη διεθνή βιβλιογραφία με τις δημοσιεύσεις τους. Έχουμε πολλά να μάθουμε από αυτούς κι αυτοί έχουν πολλά να μάθουν από εμάς με την ανταλλαγή εμπειριών” πρόσθεσε ο κ. Δημητριάδης.


Ο πρόεδρος της Ουρολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, Χάρης Αηδονόπουλος από την πλευρά του ανέφερε ότι στα σχέδια των διοργανωτών του Ελληνοτουρκικού Ουρολογικού Συνεδρίου είναι να το καταστήσουν θεσμό που θα πραγματοποιείται ανά διετία, εναλλάξ στη Θεσσαλονίκη και σε κάποια τουρκική πόλη.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2022 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by