Το Ίντερνετ στη Ρωσία υπό τον έλεγχο του Πούτιν
Κατηγορία : Τεχνολογία / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-08-05 10:25:00
0 0

"Δρακόντειος" νόμος για το Ίντερνετ ξεκίνησε να ισχύει στη Ρωσία, στα πλαίσια του οποίου ακόμη και οι bloggers με πάνω από 3.000 ημερήσιες επισκέψεις πρέπει να καταγράφονται στην κρατική υπηρεσία Roskomnadzor που ελέγχει τα ΜΜΕ, δίνοντας στοιχεία των αναγνωστών τους.

Οι πάροχοι του Ίντερνετ θα πρέπει να παρέχουν στην Roskomnadzor στοιχεία για τους πελάτες τους, ενώ οι bloggers δεν θα διατηρούν πλέον δικαίωμα στην ανωνυμία. Ακόμη τα κοινωνικά δίκτυα θα πρέπει να διατηρούν δεδομένα των χρηστών τους για έξι μήνες και αυτά θα είναι προσβάσιμα στην κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι η Ρωσία έχει ιστορικό στον έλεγχο και τη χειραγώγηση των ΜΜΕ και η κυβέρνηση του Βλαντίμιρ Πούτιν, έχει κατηγορηθεί ότι "έριξε" ιστοσελίδες αντιπάλων του καθεστώστος, όπως του Γκάρι Κασπάροφ.

Ο Hugh Williamson, της οργάνωσης Human Rights Watch, αποκάλεσε τον νέο νόμο "σταθμό στην ανελέητη επιχείρηση καταστρατήγησης της ελευθερίας της έκφρασης". "Το Ίντερνετ είναι ο τελευταίος χώρος ελεύθερης έκφρασης στη Ρωσία και αυτοί οι δρακόντειοι κανονισμοί, έχουν ξεκάθαρο στόχο να το θέσουν υπό κυβερνητικό έλεγχο", τόνισε.

blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2021 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by