Χάκερς έκλεψαν δεδομένα πελατών της Dominos Pizza
Κατηγορία : Τεχνολογία / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-06-16 22:05:00
0 0

Χάκερς έκλεψαν τα προσωπικά στοιχεία περισσοτέρων από 600.000 πελατών της γνωστής αλυσίδας Dominos Pizza Inc στο Βέλγιο και τη Γαλλία, ανακοίνωσε η εταιρεία διανομής πίτσας.

 

Ένας ανώνυμος χρήστης στο Twitter απείλησε μάλιστα να δημοσιεύσει τα προσωπικά δεδομένα, εκτός εάν η εταιρεία πληρώσει λύτρα σε μετρητά.

 

Τα ονόματα των πελατών, οι διευθύνσεις τους, οι αριθμοί τηλεφώνων, οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καθώς και οι κωδικοί πρόσβασης, εκλάπησαν από το online σύστημα παραγγελιών και η εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία αντικατάστασής του, ανέφερε ο εκπρόσωπος της αλυσίδας, Κρις Μπράντον εξηγώντας ότι δεν γνωρίζει αν οι κλεμμένοι κωδικοί ήταν κρυπτογραφημένοι.

 

Με ένα tweet που απευθυνόταν σε πελάτες της εταιρείας διανομής πίτσας ένας χάκερ με την κωδική ονομασία "Rex Mundi", απείλησε να δημοσιεύει τα προσωπικά δεδομένα των πελατών στο διαδίκτυο, εκτός εάν η Dominos Pizza Inc καταβάλει το ποσό των 30.000 ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Telegraph.

 

Πάντως ο λογαριασμός "Rex Mundi" στο Twitter αμέσως μετά το απειλητικό μήνυμα σβήστηκε.

 

Ο εκπρόσωπος της αλυσίδας ανέφερε ότι η εταιρεία αφενός δεν είναι εξοικειωμένη με περιπτώσεις καταβολής λύτρων και αφετέρου δεν θα πληρώσει σε κανέναν το ποσό που ζητείται.


Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος Επικοινωνίας της εταιρείας Τιμ Μακιντάιρ είπε ότι η ηλεκτρονική πειρατεία ήταν μια «μεμονωμένη» ενέργεια που έπληξε καταστήματα του Βελγίου και της Γαλλίας που χρησιμοποιούν την επωνυμία της Dominos Pizza και όπου το online σύστημα παραγγελιών δεν λαμβάνει παραγγελίες με πιστωτική κάρτα, έτσι ώστε να μην είναι δυνατόν να κλαπούν προσωπικά οικονομικά στοιχεία των πελατών.

 

«Αυτό δεν επηρεάζει οποιαδήποτε αγορά εκτός της Γαλλίας και του Βελγίου» είπε μέσω email ο Μακιντάιρ.

Η Dominos Pizza Inc έχει περίπου 11.000 καταστήματα σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων 229 στη Γαλλία, 24 στο Βέλγιο και περίπου 5.000 στις Ηνωμένες Πολιτείες.
blog comments powered by Disqus
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
// Provide alternate content for browsers that do not support scripting // or for those that have scripting disabled. Alternate HTML content should be placed here. This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Ποια η γνώμη σας για την κλιματική αλλαγή;
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, και οφείλεται στον άνθρωπο και στον τρόπο ζωής του
Υπάρχει κλιματική αλλαγή, αλλά είναι άλλη μία φυσιολογική εξέλιξη της γης με την πάροδο των ετών
Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο κλίμα, είναι υπερβολές αυτά που ακούγονται
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
Βρείτε ότι αναζητάτε στην αγορά. Εμπορικά καταστήματα που ικανοποιούν όλες σας τις ανάγκες για... Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ, Σπίτι, Εκπαίδευση, Ένδυση-Υπόδηση, Βιβλία-Σχολικά Είδη, Παροχή Υπηρεσιών, Ταξίδι & Χόμπυ, Διάφορα
Διαβάστε την ανεξάρτητη εφημερίδα Δυτικής Αθήνας
Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει: Π Ρ Ο Τ Α Σ Ε Ι Σ, Ανάλυση Ταινιών, Αίθουσες, Cafe, Bar, Club, Εστιατόρια, Μεζεδοπωλεία, Ταβέρνες, Στο χέρι, Delivery
Διαφημιστείτε έξυπνα και οικονομικά στην απόλυτη δημοσιογραφική πύλη του Περιστερίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε αξιόπιστες διαφημιστικές λύσεις για την επιχείρηση σας.
MAILING LIST
Όροι Χρήσης
Επικοινωνήστε μαζί μας

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

WestNews.gr
Αιμιλίου Βεάκη 28 – 121 34 – Περιστέρι
Τηλ. 210 57 15 466
Email: info@westnews.gr
© 2011 - 2022 westnews.gr, all rights reserved - Web Design by